enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
32°C

Minik Maker’lar İş Başında” Projesi

Türk Ekonomi Bankasının (TEB), “Bugünün Maker Çocukları, Yarının Girişimcileri” sloganıyla başlattığı ve yaklaşık bin çocuğa maker eğitimi verilmesi hedeflenen “Minik Maker’ler İş Başında” projesinin bu yılki ilk durağı Hatay oldu.

TEB’den yapılan açıklamada, Bahçeşehir Koleji’nin ev sahipliğinde gerçekleşen eğitimlere dört devlet okulundan 100 öğrencinin katıldığı bildirildi.

Bu yıl Hatay’da başlayan projenin gelecek günlerde Antalya, Muğla, Ankara, Ordu, Samsun, Van, Diyarbakır, Mardin ve Kars’ta da gerçekleştirilmesinin planlandığı belirtilen açıklamada, projeyle Türkiye genelinde devlet okullarında okuyan 8, 9, 10, 11 ve 12 yaşlarındaki öğrencilere, robotik ve kodlama eğitimlerinin verildiği kaydedildi.

Açıklamada, TEB’in “Minik Maker’ler İş Başında” projesi kapsamında çocukların aldıkları eğitimlerle 21. yüzyılın 5 temel becerisi olarak sayılan yenilikçilik ve yaratıcılık, eleştirel düşünme, iletişim, iş birliği ve bilgi işlemsel düşünme becerilerinin tetiklenmesi ve geliştirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Kurumsal Firmalar Satış Grup Direktörü Ali Gökhan Cengiz, hayata geçirdikleri proje kapsamında Hataylı çocuklarla bir araya gelmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Cengiz, eğitimlerde çocukların eğlenerek, kodlama yaparak, dijital oyun tasarlayarak ve geliştirerek, oyun oynama süreci hakkında bilinçlenerek ve birlikte takım olarak ürün geliştirmeyi öğreneceklerini kaydetti.

Cengiz, “Çocukların bugün maker atölyelerinde tanıştıkları yeniliklerin gelecekte başarılı girişim hikayelerinin ilk adımı olacağına inanıyor, çocuklarımızı inovasyon yolculuklarında her zaman destekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Banka olarak geleceğin öncelikle hayallerle inşa edileceğine inandıklarının altını çizen Cengiz, şöyle devam etti:

“Hayal gücü yüksek, yeniliklere heyecan duyan çocuklarımızın hayallerini hayata geçirebilmeleri için 2 yıl önce genel müdürlük binamızın da bulunduğu İstanbul’da kardeş okulumuz Haşim İşcan İlkokulu’nda maker atölyesi kurduk. Geçtiğimiz yıl bu girişimimizi Anadolu’ya yayarak, Anadolu’daki çocuklarımızın büyük şehirlerde yaşayan çocuklarla fırsat eşitliğine sahip olmasını amaçlayarak 9 farklı şehirdeki 551 çocuğumuza maker eğitimi verdik. Bu yıl ise ‘Minik Maker’ler İş Başında’ projesini daha büyüterek 10 farklı ile yayma kararı aldık. Ülkemizin dört bir yanındaki çocuklarımıza ulaşacağımız bu projemizle bu yıl ise yaklaşık bin öğrencimizi maker hareketiyle tanıştırmayı hedefliyoruz.”

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.