enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,0440
EURO
37,8806
ALTIN
2.799,42
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Perşembe Yağmurlu
30°C
Cuma Yağmurlu
30°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C

Muhasebeciler iflasın eşiğinde

Muhasebeciler iflasın eşiğinde
17.07.2024
34
A+
A-
İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Danışma Meclisi toplantısını gerçekleştirdi. Danışma Meclisi, deprem sonrası meslek mensuplarının yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerileri hakkında görüş alış verişinde bulundular.
İSMO Başkanı İbrahim Kaynar, Serbest muhasebeci ve Mali müşavirlerin zorlu bir süreçten geçtiklerine dikkat çekerek, “Pandemi, deprem ve yüksek enflasyonu arka arkaya yaşadığımız son 4-5 yılda, 10-15 kat oranında oluşan gider ve maliyet artışları karşısında, muhasebe mesleğinden geçimini sağlayan meslek grubumuzun gelirleri, hayatın gerçeklerinden uzak oranlarda yapılmıştır.
Akademik bir meslek grubu olarak, muhasebe camiası geleceğine umutla bakamamaktadır. Yeni hazırlanan vergi taslağında, hemen her meslektaşımızın yaşayabileceği (Tek Düzene Uymama) en küçük hatanın cezası 100.000 TL dir. Bir yandan karmaşık hale gelmiş bir mali sistem içerisinde ceza yemeden faaliyet göstermenin imkansızlığı, diğer yandan maliyetlerdeki artışlara karşın, gelirlerin arttırılamaması muhasebe büroları açısından sürdürülemez bir noktaya gelmiştir. Bürolarımızın geleceği açısından çok tehlikeli bir sürece girildiğini düşünüyoruz.
İskenderun Mali Müşavirler Odası Danışma Meclisi olarak toplanmış bulunmaktayız” dedi.
Gider ve maliyetlerin kat kat arttığı bir dönemde küçük yüzdelerle yapılan ücret artışlarının geçmişi telafi edemeyeceğinin altını çizen İSMO Başkanı Kaynar; Bu veriler ışığında Temmuz 2024 tarihi itibariyle, üst sınırı mükellefinin yapısına göre meslektaşlarımızın belirleyebileceği, ASGARİ %25 ücret artışı yapılması konusunda TAVSİYE KARARI almış bulunuyoruz. Muhasebe mesleğinin geleceği açısından çok önemli bir dönemeçten geçtiğini düşünüyoruz. Önümüzde zor bir süreç bizleri beklemektedir. Bu süreçte işini yapabileceğimiz kadar mükellef sayısı, personel yapısını ve en önemlisi kaliteli ücret alarak bürolarımızı yeni döneme hazırlamamız gerekmektedir.” Şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.