enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
20°C
Hatay
20°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Açık
28°C

‘Nişanlıma Alyans Alacağım’ Diyen Hırsız, 30 Bin Liralık Yüzük Çaldı

A+
A-

Adana’da, kuyumcu Özlem Çokay’ın dükkanına alyans alma bahanesiyle giren kimliği belirsiz erkek, 30 bin TL değerindeki yüzük bulunan tablayı alıp, kaçtı. Psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Çoktay, “Buradaki mesele kadın bir kuyumcu olarak bu işi korkmadan yapmam. Bu tür insanlar ‘kadındır, zayıftır’ deyip hedef görüyor ve böyle bir hamle yapıyor” dedi.

30 BİN TL DEĞERİNDE TABLAYI ALARAK KAÇTI

Olay, Seyhan ilçesine bağlı Yeni Baraj Mahallesi’nde, 15 Mayıs günü meydana geldi. Özlem Çoktay’ın kuyumcu dükkanına yüzünde cerrahi maske ile gelen kimliği belirsiz bir erkek, nişanlısı ve kendisi için alyans almak istediğini söyledi. Çoktay da alyansların bulunduğu tablayı tezgah üzerine çıkardı. Yüzükleri inceleyen genç, vitrindeki bir alyansı da görmek istediğini belirtti. Bu kişi, Çoktay vitrine yönelince 30 bin TL değerinde alyans yüzükler bulunan tablayı alıp, koşarak kaçtı. Çoktay hemen polisi aradı. İş yerindeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, hırsızlık şüphelisini yakalamak için çalışma başlattı.

“KADINDIR DEYİP HEDEF GÖRMESİNLER”

20 yıldır kuyum işiyle uğraştığını ve mesleğini çok sevdiğini anlatan 2 çocuk annesi Özlem Çoktay, ilk defa başına böyle bir olay geldiğini söyledi. Koronavirüs salgınından sonra işlerinin düştüğünü ve bu zor süreçte böyle bir olayın yaşanmasının kendisini maddi manevi çok sarstığını ifade eden Çoktay, “Sezon yeniden başlayacakken başıma bu talihsiz olay geldi. Aslında buradaki mesele kadın bir kuyumcu olarak bu işi korkmadan yapmam. Ne yazık ki bu tür insanlar ‘kadındır, zayıftır’ deyip hedef görüyor ve böyle bir hamle yapıyor. Bunu yapıp insanların emeğini çalmasınlar” dedi.

İş yerini 3 gün boyunca açamadığını, korkudan uyuyamadığını belirten Çoktay, şüphelinin bir an önce yakalanması konusunda emniyet güçlerine güvendiğini belirtti.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.