enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5842
EURO
35,0317
ALTIN
2.460,71
BIST
9.890,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C

NÖRAL TEDAVİ İLE KRONİK AĞRILARINIZDAN KURTULUN

22.12.2020
32
A+
A-

Kronik ağrılara yönelik uygulanan nöral terapi hakkında bilgi veren İskenderun Gelişim Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzm. Dr. Nöral terapinin, etkili bir tedavi yöntemi olduğunu belirten Uzm. Dr. Nilay Kılıç Çınar, “Nöral terapi; ağrı, hastalıklar ve fonksiyon bozukluklarının tedavisi için, dokulara, sinir bölgelerine, akupunktur noktalarına, skarlara ve tetik noktalara lokal anestezilerin enjeksiyonu ile uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bozulmuş olan beden fonksiyonlarının yeniden normale döndürülmesi esasına dayanır.Geniş bir endikasyonda kullanılmakla birlikte kas iskelet sistemi hastalıkları, ağrıda kullanımı nedeni ile fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında kullanımı yüz güldürücüdür” açıklamasında bulundu.

Nöral Terapi Hangi Hastalara Uygulanır?

Nöral terapi uyguladıkları hastalar hakkında bilgilendirmede bulunan FTR Uzmanı Dr. Nilay Kılıç Çınar, “Boyun, sırt ve bel ağrıları, boyun ve bel fıtığı, fibromiyalji, kronik yorgunluk sendromu, miyofasiyal ağrı sendromu, kalça, diz ve omuz ağrıları, romatizmal hastalıklar ve daha bir çok endikasyonda kullanılabilmektedir” şeklinde konuştu.

Nöral terapi hangi sıklıkla yapılır?

Nöral terapinin uygulama şeklinden söz eden Uzm. Dr. Nilay Kılıç Çınar, “72 saatte 1, haftada 2-3 kez olacak şekilde uygulanabilir. Tedavinin devamında hastanın durumuna göre seans araları uzatılabilir. Yaşlı hastalarda haftada 1 ya da 10 günde 1 uygulanması önerilir. Nöral terapide ortalama yapılan uygulama sayısı 4-5 seanstır” dedi.Nilay Kılıç Çınar, nöral terapinin sonucunun yüz güldürücü olduğunu ifade etti.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.