Asrın felaketi olarak anılan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalarak uzuvlarını kaybeden 21 yaş altı depremzedeler, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) bünyesinde kurulan Çocuk İyilik Merkezi’nde (ÇOİM) protezlerine kavuşup rehabilitasyon süreciyle yeniden yaşama tutunuyor.
Depremzede çocuklar, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü öncülüğünde, ÇÜ Sanayi İşbirliği Vakfı katılımı, yerli ve yabancı bağışçıların destekleriyle kurulan ÇOİM’de sağlanan imkânlarla hayata tutunabilmenin mutluluğunu yaşıyor. Çocukların ve ailelerinin tüm ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulduğu 1500 metrekarelik bir alana kurulan merkez, 800 metrekarelik binasıyla, fiziksel ve psikolojik rehabilitasyon için gerekli tüm cihaz ve donanımla hizmet veriyor.Anne sıcaklığıyla yaklaştığı ve şakalaşıp sohbet ettiği, tedavileri süren çocuklar tarafından “Meryem Abla” diye karşılanan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel:
“Merkezimizde bugüne kadar 147 çocuğa ve yakınlarına umut olduk. Merkezimizde fizik tedavi, ortopedi ve çocuk psikiyatri hekimlerimiz ve diğer sağlık çalışanlarımızdan oluşan 23 kişilik ekibimizle çocuklarımızın geleceğe umutla bakmalarına yardımcı olmaya devam edeceğiz. Çocukların psikolojik destek ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Travma, yas, uzuv kaybı konularında ruhsal destek ve tedavi çalışmaları yürütüyoruz. Eğitimlerine devam etmeleri için burs katkısı sağlıyoruz. Çukurova Teknokent bünyesinde 3D Modelleme ve Animasyon kursu, ICMPD (Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi) ve ENHANCER (Sürdürülebilir Sosyo Ekonomik Uyum için Girişimcilik Kapasitesinin İyileştirilmesi) kurslarına katılımlarına da destek sağlıyoruz. Onların bir gülüşleri ömre bedel” diye konuştu.
Hatay’da, 7 katlı binanın enkazında kalarak sol kolunu kaybeden 4’üncü sınıf öğrencisi Ahmet Üstün Aydın (9), “Tekrar koluma kavuştuğum için mutluyum. Meryem Ablam bizi ziyaret ediyor ve yakından ilgileniyor. TEKNOFEST’te yarışacak olan ‘Adana 1.5’ takımında yer alacağım. En büyük hedefim mühendis olmak ve bunu başaracağım” ifadelerini kullandı.