enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,0730
EURO
38,0869
ALTIN
2.834,88
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
29°C
Hatay
29°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Öntürk, tasarruf için araç satın alacak

04.09.2024
8
A+
A-

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) 2024 yılı Eylül ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı, HBB Antakya Yerleşkesi A Blok Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya HBB Başkanı Mehmet Öntürk başkanlık etti. Gündemdeki borçlanma, taşıt alımı, ortak hizmet projeleri yetkisi ve organizasyon yapısı değişikliği olmak üzere dört madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda, Hatay’ın yeniden imar ve inşasının sağlanması için alt ve üst yapı, tesis, makine, araç ve ekipman ile mal ve hizmet alımı konusunda ilave finansmana ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Bu kapsamda, İller Bankası, kamu ve özel bankalar ile kredi ve finans kuruluşlarından 5 milyar Türk lirası veya dövize denk gelen bir miktar için borçlanma yetkisi, Başkan Mehmet Öntürk’e oy birliğiyle verildi. Ayrıca, Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (HATSU) İller Bankası AŞ Genel Müdürlüğü tarafından sağlanacak krediyle ilgili işlemler için de Başkan Öntürk’e müşterek borçlu ve müteselsil kefil sıfatıyla yetki verilmesi kararlaştırıldı.

Belediye hizmetlerinde kullanılan taşıtların kiralama yerine satın alınmasının daha ekonomik olacağı değerlendirilerek, çeşitli tiplerde toplamda 880 hizmet aracının alımı için Başkan Öntürk’e oy birliğiyle yetki verildi. Diğer bir karar ise, mahalli idareler, kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, birlikler, meslek kuruluşları, dernek ve vakıflarla ortak hizmet projeleri geliştirmek ve gerektiğinde ayni ve nakdî destekte bulunmak amacıyla Başkan Öntürk’e yetki verilmesi oldu. Ayrıca, hizmet verimliliğini artırmak amacıyla Mezarlıklar Dairesi Başkanı kadrosunun oluşturulması da oy birliğiyle kabul edildi.Toplantıda konuşan Başkan Mehmet Öntürk, belediyenin araç ve iş makinelerinin büyük çoğunluğunun kiralık olduğunu ve Eylül ayında kira sürelerinin dolacağını belirtti. Öntürk, şu anda kira olarak kullanılan 717 aracın aylık toplam kira bedelinin 86 milyon lira olduğunu, lüzumsuz araçları iade ederek bu ödemeyi 78 milyon liraya düşürdüklerini açıkladı.

Öntürk, 880 aracı satın alma veya kiralamaya ihtiyaç duyulduğunu belirterek, bu araçların aylık kira bedelinin yaklaşık 200 milyon lira civarında olduğunu, araçları kredi kullanarak satın almanın maliyetinin ise aylık 100-125 milyon lira arasında olacağını ifade etti. Başkan Öntürk, “Araçları kiralamak yerine satın almamız, belediyeye %70 tasarruf sağlayacak. Bu araçlar, Hatay halkının malı olacak. Araçların bakım ve onarımını da firmalar üstlenecek,” dedi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.