enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,0440
EURO
37,8806
ALTIN
2.799,42
BIST
9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
30°C
Cuma Hafif Yağmurlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
30°C

Öntürk’ten yeniden şeffaf yönetim sözü

07.08.2024
9
A+
A-

Toplantıda, itfaiye ve zabıta memur personellerinin 2025 yılına ait fazla çalışma ücretleri, toplu taşıma araçlarına gelir desteği ödenmesi, hafriyat toprağının depolanması gibi konular öne çıktı. Beton taşıyan mikserlerin arkasına kapak sistemi takılması zorunluluğu getirilirken, bu kurala uymayan firmalar hakkında yasal işlemler yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca, hallerde boş araçlardan ücret alınmaması ve imar plan tekliflerinin görüşülmesi gibi konular da gündeme geldi.

Toplantıda yapılan önemli atamalar ise dikkat çekti. Bilgi İşlem Daire Başkanlığına Ramazan Gezer, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına Mehmet Yüksek, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığına Sadettin Çakır, Fen İşleri Daire Başkanlığına Mustafa Kırmızı, Mali Hizmetler Daire Başkanlığına ise Yesef Doğru atandı. Deprem sonrası il genelinde yaşanan ulaşım sorunlarına çözüm bulmak amacıyla toplu taşıma hizmeti veren esnafa, 31 Aralık 2024 tarihine kadar gelir desteği ödenmesi oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca, beton üretim santrallerine kapak sistemi zorunluluğu getirilirken, bu uygulamaya uymayan firmalara yasal işlemler yapılacak. Haller Şube Müdürlüğü bünyesinde bulunan yaş sebze ve meyve ticareti yapan toptancı hallerine giriş yapan boş araçlardan ücret alınmaması kararlaştırıldı. Ayrıca, İlan ve Reklam Vergisi beyan dönemi 30 Eylül 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının depolanması, Hatay İmar AŞ’ye verilerek 5 yıl süreyle tahsis edilmesi ve tahsil edilen aylık bedellerinin Büyükşehir Belediyesi’ne ödenmesi kabul edildi. Toplantıda önemli açıklamalarda bulunan HBB Başkanı Mehmet Öntürk, Büyükşehir çalışanlarının maaşlarına üst sınırdan destek sağlamayı hedeflediklerini belirtti. İskenderun ve Antakya’daki hallerin uluslararası standartlarda yeniden inşa edileceğini duyurdu. Yeni pazar yerleri projeleriyle üreticilerin doğrudan tüketicilere ulaşabileceğini ifade etti.
Taksici esnafına yönelik olarak taksimetre ve kamera sistemleri desteği sunacaklarını da belirten Öntürk, bu destekten 720 taksicinin faydalanacağını söyledi. Ulaşıma sağladıkları yıllık destek miktarının 518 milyon TL olduğunu belirten Öntürk, 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik ulaşım desteğinin devam edeceğini vurguladı. Başkan Öntürk, HBB’yi şeffaf bir şekilde yönettiklerini ve 15 ilçe belediye başkanlarıyla uyum içinde çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.