enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
46,2995
EURO
53,7427
ALTIN
6.459,34
BIST
14.499,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
30°C
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C

Veysel Cıncık

Gazetecilik mesleğinde 38. yıl. TİMBİR Danışma Kurulu ve AKİYAD Başkanı

OYAK’tan ULUSLARARASI BİR YATIRIM DAHA

17.12.2025
21

OYAK, sürdürülebilir büyüme ve stratejik yatırım hedefleri doğrultusunda, Somali Balıkçılık ve Mavi Ekonomi Bakanlığı ile Somali’de balıkçılık altyapısına doğrudan yatırım yapılmasını kapsayan “Stratejik İşbirliği ve Hizmet Anlaşmasına imza attı. Anlaşma; Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Somali Liman ve Deniz Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Muhammed Nur, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Aksakallı ve ilgili bakanlık temsilcilerinin huzurunda; Somali Balıkçılık ve Mavi Ekonomi Bakanı Ahmed Hassan Aden ile OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş tarafından imzalandı. Bu kapsamda, OYAK ile Somali Balıkçılık Şirketi’nin %50-%50 ortaklığıyla 11 Aralık 2025 tarihinde kurulan SOMTURK (Somali–Türkiye) Şirketi aracılığıyla, balıkçılık alanındaki yatırım ve operasyonların yürütülmesi planlanıyor.
Somali’nin sahip olduğu zengin deniz kaynaklarının sürdürülebilir şekilde değerlendirilmesine olanak sağlayacak Stratejik İşbirliği ve Hizmet Anlaşması ile; SOMTURK; Somali’nin münhasır ekonomik bölgesindeki balıkçılık faaliyetlerine ilişkin tüm lisanslama süreçlerinin yürütülmesinden sorumlu olacak. Somali karasularında balık avlama izinleri yalnızca SOMTURK tarafından verilecek; faaliyetler kayıt altına alınarak izlenecek ve denetlenecek. Türk balıkçılık sektörüne dünyanın en zengin balık rezervlerinden biri olan Somali sularına erişim imkânı sunacak.Anlaşma ile iki ülke arasında ekonomik, ticari ve teknik iş birliğinin güçlendirilmesinin yanı sıra OYAK’ın sürdürülebilir nema hedeflerini destekleyen bir gelir modelinin oluşturulması öngörülüyor.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.