enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,5300
EURO
36,1617
ALTIN
2.967,26
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
18°C
Hatay
18°C
Az Bulutlu
Perşembe Çok Bulutlu
19°C
Cuma Açık
21°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
15°C
Pazar Parçalı Bulutlu
12°C

REYHANLI’DA HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce, hayvan yetiştiriciliğini daha bilinçli yapabilmek için açılan kursta, kursiyerlere sürü yöneticiliği eğitimi verildi. Besicilerin daha bilinçli şekilde hayvan yetiştirmelerini sağlamak amacıyla açılan ve 32 kişinin katıldığı kursta, üreticiler aynı zamanda devletin verdiği hibe programlarından da yararlanabilecek. Kursa katılanlara HEM’de aldıkları teorik eğitimin dışında sahada da tatbiki olarak eğitim verildi. Usta öğretici Süleyman Şanverdi, kursiyerlere, hayvan yetiştirilmesi, beslenmesi, bakımı ve meralara götürülüp getirilmesi konularında detaylı bilgi verdi. Reyhanlı’da daha çok beslenen hayvanların özellikleri hakkında da ayrıntılı bilgiler veren Şanverdi, “Yöremizde tercih edilen koyunlar daha çok ivesi ırkıdır. Keçi yetiştiriciliğinde ise Halep, Şam keçisidir. Bunlara nadiren Malta keçisi ırkı da görülür. Bunların tercih edilme sebebi hem süt ve hem oğlak verimliliğidir. Koyun açısından ise kuzulama dönemi ile süt ve et verimliliği açısından ivesi ırkı kombine ırk olarak diğer ırklara göre daha verimlidir” dedi.

Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan sürü yetiştiriciliği kursunda sahada uygulama eğitimi verildiğini anlatan Şanverdi, mera alanında hayvanların konaklayacakları, sulama sistemlerinden söz ederek, yöneticilerinin en büyük yardımcılarının eşek ve köpeklerin olduğunu kaydetti.  Kursiyerlerde, aldıkları eğitimle daha bilinçli şekilde sürü yöneticiliğini yapabilme imkanı bulduklarını, ayrıca devletin verdiği hibe programlarından yararlanabileceklerini söyledi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.