enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
33,9886
EURO
37,8641
ALTIN
2.823,14
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Az Bulutlu
Pazartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Salı Hafif Yağmurlu
29°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
30°C

Rezerv alanlarındaki hak sahiplerine kredi verilmeyecek

Rezerv alanlarındaki hak sahiplerine kredi verilmeyecek
21.06.2024
114
A+
A-

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, muhtarlar ve basın mensupları ile bir araya gelerek, bölge gündemindeki gelişmeleri değerlendirdi.

Muhtarlardan gelen özlük hakları, mahallelerindeki çeşitli sorunlar ile İskenderun ve Hatay Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerdeki aksamalar ile ilgili sorularını yanıtlayan Milletvekili Yıldırım Kara, “Başta siz değerli muhtarlarımız olmak üzere, vatandaşlarımızdan gelen tüm şikayetleri dikkate alarak, çözümü konusunda ilgili mercilerle görüşüyorum. Muhtarlarımızın özlük haklarının gasp edildiği aşikar. Bu konuda ilgili Bakanlık nezdinde girişimlerde bulundum ve takip ediyorum. Gerek HBB gerekse İskenderun Belediyesinin hizmetlerindeki aksamaları da milletvekili arkadaşlarımız ile istişare ederek çözmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Muhtarlar Derneği Başkanı ve Numune mahallesi muhtarı Ethem Ayseki, bölge sorunlarına duyarlı yaklaşımından ötürü Milletvekili Nermin Yıldırım Kara’ya teşekkür etti.

www.hataydanhaber.com imtiyaz sahibi ve AKİYAD Başkanı Veysel Cıncık’ın ‘Rezerv alanlarındaki hak sahiplerine kredi verilip verilmeyeceği ve yeni İskenderun otogarının yeri’ konusundaki sorularını yanıtlayan Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, “Rezerv alanı olarak belirlenen bölgelerdeki hak sahiplerine ne hibe, ne de faizsiz kredi verilmeyecek. Günün koşullarına göre belirlenecek arsa payı düşüldükten sonra, geri kalan miktar 18 yılda ödenecek. Taksitlerin sabit mi, yoksa enflasyon odaklı olarak belirlenip belirlenmeyeceği de muamma. Hatta, Hükümetin depremzede vatandaşa söz verdiği eşya yardımının da hayata geçirileceğine inanmıyorum. Hükümet, Hatay’daki depremzede vatandaşları kaderleri ile baş başa bıraktı. Otogar yerinin de 1/1000’lik planda belirtilen Akçay mahallesinden alınıp, Cebike mevkiine taşınması kararını da doğru bulmuyorum. O kadar uzak mesafeye vatandaşlar nasıl gidecek? Hastaneyi o bölgeye yaptılar millet perişan oldu” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.