enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3157
EURO
35,1159
ALTIN
2.292,25
BIST
9.058,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
25°C
Hatay
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C

SAHTE AŞI KARTI DÜZENLEYEN 3 HEMŞİRENİN AKILALMAZ OYUNU!

A+
A-

İstanbul’da sahte aşı kartı düzenlediği için tutuklanan 3 hemşire için yürütülen soruşturmada, detaylar daha da şaşırttı. Hemşirelerin sahte kartların yanı sıra dolu aşı şişelerini 150, boşları ise 20 liradan sattığı, ayrıca bazı hastalara ise yarım doz aşı vurulduğu öğrenildi. Kendilerine tanımlanan 4. dozu bile başkalarına sattığı belirtilen hemşirelerin vicdanlarını rahatlatmak için ise aldıkları paralarla ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduğu dile getirildi.

İstanbul’da özel bir hastanenin çalışanlarının usulsüzlük yaptığı şikayetleri üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Randevulu kişilere aşı yapmış gibi gösterdikleri, onlarca doz aşıyı irtibatlı oldukları kişilere satıp, sahte aşı kartı oluşturdukları belirlenen kişilere yönelik soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, 3 hemşire ile hastane dışında irtibatlı oldukları belirlenen 3 kişi gözaltına alındı. Eldeki delillere göre hareket eden mahkeme 3 hemşireyi tutuklama kararı verdi. Polis, zanlıların cep telefonları ve bilgisayarlarını da incelemeye aldı. Karşılıklı görüşmeler soruşturma dosyasına girdi.

Hemşirelerin karşılıklı görüşmelerinde, amirlerine yakalanmamak için birbirlerini ikaz ettiği ve sattıkları koronavirüs aşılarından kazandıkları parayla ilgili konuştukları belirlendi. Konuşmalar bununla da sınırlı kalmadı. Şüphelilerin vicdanlarını rahatlatmak için fikir alışverişinde bulundukları da ortaya çıktı. Kazandıkları haksız kazançla ‘paranın hayrı olsun’ diyerek ihtiyaç sahibi olarak gördükleri şahıslara maddi yardımda bulundukları ve bulunmayı planladıkları anlaşıldı. Mali Şube ekipleri tarafından yakalanan zanlılar, “nitelikli dolandırıcılık”, “kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde ilaç yapma veya satma” ile “resmi belgede sahtecilik” suçlarından yargılanacak. TRT’nin haberine göre, sahte aşı kartı üretip vurulmayan dozu da başkasına vuran hemşireler, gerçekten aşı olmuş kişilere de yarım doz aşı yapmış. Dolu aşı şişelerini ise 150 liradan, boşları ise 20 liradan satmışlar. Nisan-mayıs ayları arasında yaşanan bu olayda boş aşı şişelerindeki sıvıların ne olduğu ve kimlere enjekte edildiği ise halen muamma. Ayrıca, hemşirelerin kendilerine tanımlanan 4. doz aşıları da sattığı ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.