enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3297
EURO
35,0425
ALTIN
2.281,75
BIST
8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
25°C
Hatay
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C

“SALGIN DÖNEMİNDE EMNİYET GÜÇLERİ UNUTULMAMALI”

18.05.2020
20
A+
A-

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Covid-19 salgınında üstün gayretlerle görev yapan kamu görevlileri kamuoyu tarafından takdir edilmekte ve bu zor süreçte destek kampanyalarıyla desteklenmekte olduğunu söyleyerek sağlık çalışanları, ceza infaz kurumu personeli ve PTT çalışanları gibi emniyet güçlerine de maddi destek verilmesi gerektiğini söyleyerek konuyu meclis gündemine taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Av.Suzan Şahin, Covid-19 salgınında üstün gayretlerle görev yapan kamu görevlileri kamuoyu tarafından takdir edilmekte ve bu zor süreçte destek kampanyalarıyla desteklenmekte olduğunu söyleyerek sağlık çalışanları, ceza infaz kurumu personeli ve PTT çalışanları gibi emniyet güçlerine de maddi destek verilmesi gerektiğini söyleyerek İçişleri Bakanına çağrıda bulundu.

Şahin, TBMM Başkanlığına sunduğu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması üzerine verdiği önergede ‘‘Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarının 3 ay süre ile ek ödeneklerinin %100 olarak tavandan ödeneceğini açıklamıştır. Adalet Bakanlığı da Ceza infaz kurumlarında görev yapan personele 1000 TL teşvik primi verileceği açıklanmıştır. En son PTT A.Ş de pandemi nedeniyle yoğun çalışan personeline net 2 bin TL nakit destek ödemesi yapılacağını açıklamıştır. Salgın nedeni ile ülke genelinde emniyet güçlerimiz de halka yardımcı olmak için ellerinden gelen tüm gayreti gece gündüz göstermektedir. Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı salgın döneminde fedakarca çalışan personelini unutmazken İçişleri Bakanı Soylu haftalardır gece gündüz yol kontrolü yapan ve kapı kapı dolaşarak vatandaşımıza hizmet vererek fedakarca çalışan polislerimizi görmezden gelmemeli ve maddi destekte bulunmalıdır.’’ ifadelerini kullandı.

CHP’li Şahin’in İçişleri Bakanının cevaplamasını istediği sorular ise şöyle;

1. Corona salgını nedeniyle haftalardır gece gündüz yol kontrolü yapan ve kapı kapı dolaşarak vatandaşımıza hizmet vererek fedakarca çalışan polislere neden maddi destek verilmemiştir?
2. Emniyet personeline maddi destek verilmesi konusunda bakanlığınızın bir tasarrufu olacak mıdır? Olacak ise nedir?

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.