enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
22°C
Hatay
22°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
33°C
Çarşamba Çok Bulutlu
31°C

SALGINDA 3.DALGA KAPIMIZDA!

15.02.2021
34
A+
A-

Koronavirüs salgını her geçen gün etkisini arttırmaya devam ederken, son dönemlerde ortaya çıkan mutasyonlu koronavirüs vaka sayılarını artırmaya devam ediyor. Bilim Kurulu üyesinden çok kritik 3. dalga açıklaması geldi.Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, salgına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yavuz, yaptığı açıklamasında tedbirler gevşetilirse, Mart’ta beklenen 3. dalganın çok uzakta olmayacağını ifade etti. Salgına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Dr. Yavuz, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında, “Önlemler şu andan itibaren gevşetilmeye başlarsa martta herkesin beklediği bir 3. dalga var, öyle bir şey çok uzak olmaz” açıklamasını yaptı.Koronavirüs salgınına karşın alınan tedbirlerle vaka sayılarının azaltılması ve salgın tehlikesinin ortadan kaldırılması amaçlanıyor. Bu noktada ülkemizde devam eden aşılama çalışmalarında yaklaşık 3,5 milyon kişi aşılandı.Bugünle birlikte pek çok köy okulunda yüz yüze eğitim ise resmen başladı. Okullarda yüz yüze eğitimle ilgili atılan adımlar, normalleşme sorunlarını da gündeme getirmeye başladı.Dr. Yavuz da, bu dönemde tedbirlerin gevşetilmesi durumunda 3. dalga ile karşı karşıya kalınacağının da altını çizdi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:“Şu anda toplumsal hareketliliğin artmaması gerekiyor maalesef. Esnafın açılması açılmaması kararını bizler vermiyoruz. Koşullara bağlı, açılmaların olabilmesi için belli eşik değerler vardır. O değerlerin altına düşerse hem okulların açılması, hem sosyal hareketliliğin sağlanması için gerekli koşullar sağlanmış olur. O oranlardan önce açıldığı zaman bu infeksiyonlar hızla eski seviyelerine dönebileceği için önerilmez. Kapalı ortamda hiç bir koşulda maskeyi çıkartmak uygun değil. Kesinlikle bir an için bile olsa çıkmaması gerekiyor. Maskeyi doğru kullanırsak korunuruz. Her olayda hemen çift kullanın, N-95 kullanın bunlar kanıtı olan şeyler değil”

“MART’TA 3. DALGA UZAK OLMAZ”

Normalleşme adımlarına ilişkin de kritik değerlendirmelerde bulunan Yavuz, açıklamasında, “Durum iyi giderse açılma yönünde, durum kötü gider değerler artış gösterirse o zaman da kapanma göstermek zorundasınız. Bu şekilde devam edersek durumun iyi gideceğini ve bizim açılabileceğimizi tahmin ediyorum. Ama eğer ki bu önlemler şu andan itibaren gevşetilmeye başlarsa o zaman martta herkesin beklediği bir 3. dalga var biliyorsunuz. Öyle bir şey de çok uzak olmaz, şu aşamada çok kritik, biraz daha sabırlı olmalıyız. Kasımdan sonra halkın önlemleri iyi aldığını görüyorum. Salgın için bir yıl, iki yıl çok uzun bir süre değil. Aşıları da elde edebilirsek önümüzdeki yıl daha güzel günlerimiz olabilir diye ümit ediyorum. Hakkı gelen herkesin hiç vakit kaybetmeden aşı olmasını tavsiye ediyorum” ifadesini kullandı.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.