enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3828
EURO
35,0363
ALTIN
2.326,77
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Saraykentliler Hatay’ın Başkanına Sarıldı

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Saraykent Mahallesi’nde hemşehrileri ile bir araya geldi.

11 Mart akşamında Antakyalı hemşehrilerinin yoğun ilgisi ile karşılan Başkan Savaş, şehrin huzuru ve mutluluğu için çalışamaya devam edeceğini ifade etti.

Yaklaşan 31 Mart seçimlerini birilerinin genel seçim havası haline sokmaya çalıştığını ifade ederek düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Bu seçimde şehrimize belediye başkanları ve mahallelerimize muhtar seçeceğiz. Şehrimizin bazı sorunları var. Bazı özel sorunları devlet büyüklerimiz Ankara’da çözecek. Bazı sorunları da biz burada, yerelde çözeceğiz. 10 yıldır Antakya’da çalışıyoruz. Yağmur suyu, kanalizasyon hatlarını bitirdik. İçme suyu hatlarını da çoğu yerde bitirdik” diyerek yapılan altyapı hizmetlerinin bir kısmını açıkladı.

EXPO 2021’in hazırlıklarına yaz aylarında hız vereceklerini de ifade eden Lütfü Savaş, gastronomi kenti çalışmalarıyla Hatay’ın dünyada ilgi odağı haline geldiğini belirtti.

Savaşın gölgesinde geçen 7 yıla rağmen geleceğe umutla baktıklarını da sözlerine ekleyen Lütfü Savaş, “Şehrimizdeki bazı problemleri devlet büyüklerimiz duysun istiyoruz. Ancak biz bunları söylerken yanlış anlaşılıyoruz. Elbette savaş mağduru misafirlerimize bakalım, onları okutalım, onları ağırlayalım ancak savaş bittiğinde de bu insanların kendi topraklarına dönmelerine yardımcı olalım. Şimdi 2 tane Suriyeli muhtar adayı var. Yarın 5 tane belediye başkan adayı çıkartacaklar. Kendi çocuklarımızın geleceğini Suriye’den gelen vatandaşlar belirlemesin istiyoruz. Kanla, gözyaşı ile aldığımız toprakları yanlış nüfus politikaları ile başkalarına mı devredelim? Sonra 18 Temmuz’daki Meclis toplantımızda şehit olan askerimiz için saygı duruşunda bulunma talebimi çarpıttılar. Memleketten bihaber televizyon kanalı bizim için algı oluşturmak istedi. Yine Arsuz’da hemşehrilerimle aramızda geçen diyalogu kendi anladıkları gibi göstermeye çalıştılar” diyerek hakkında yapılan karalama haberlere tepki verdi.

Dedikodu yaparak şehir yönetilemeyeceğini de ifade eden HBB Başkanı Lütfü Savaş, “Önemli olan şehri iyi tanımak. Bu şehri yönetmek için doğru vizyon sahibi olmak gerekir. Bizim en büyük projemiz huzur. Kimseyi ötekileştirmeden, ay yıldızlı bayrağımızın altında kendini huzurlu hisseden, vatandaşlık görevini layıkıyla yapan, yönü Ankara’ya dönük herkes bizim için birinci sınıf vatandaştır. 31 Mart’ta siz bize 5 saniyenizi ayırın biz size 5 yılımızı feda edelim” diyerek hemşehrilerinden destek istedi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.