enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,0033
EURO
37,8557
ALTIN
2.819,96
BIST
9.577,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
30°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
29°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
29°C

Sebze ve meyveler tarlada yandı

Sebze ve meyveler tarlada yandı
08.06.2024
21
A+
A-
Çukurova’da sıcaklık zirvede! Sebze ve meyveler yandı, çiftçiler büyük zararda
Türkiye’nin en verimli tarım bölgelerinden biri olan Çukurova, iklim değişikliğinin yıkıcı etkileriyle karşı karşıya. Bölgede 2 Haziran’da başlayan aşırı sıcaklar 5 – 6 Haziran’da en yüksek seviyeye ulaştı, sebze ve meyvelerin tamamına yakını büyük zarar gördü. Narenciyenin bir bölümü ve karpuz, kavun, domates, biber gibi ürünlerin neredeyse tamamının üst bölümleri yandı. Bazı çiftçiler hiç tarlaya giremezken bazı çiftçiler tarlaya girip kurtarabildiği kadar ürünlerini toplamaya çalıştı.
Tarım arazilerinde ciddi hasar var. Çiftçiler, ürünlerinin yanması sonucu ciddi ekonomik kayıplar yaşarken, bölge ekonomisi de bu durumdan olumsuz etkilendi.
Çukurova’daki çiftçiler, bu zorlu süreçte destek bekliyor. Çiftçiler borçlarının ertelenmesini değil Adana’nın afet bölgesi olarak ilan edilmesini bekliyor. 2023 yılını zor geçiren çiftçiler 2024’te de gelen bu sıcaklık felaketiyle umudunu kaybetti. Sektör temsilcileri, tarımın geleceği ve gıda güvenliğinin tehlikede olduğu, acil eylem planı oluşturulması gerektiği görüşünde.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.