enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Seçim Kanunu Çalışmaları Kapsamında ‘Online Seçim’ Gündeme Geldi

15.09.2020
69
A+
A-

Seçim Kanunu ve siyasi partilere ilişkin mevzuatta değişiklik yapılmasıyla ilgili çalışmalarda sona gelindi. Mevzuatta yapılması öngörülen çalışmalar arasında milletvekili transferi, seçim barajı ve kongrelerin online yapılması yer alıyor. AK Parti pandemi nedeniyle seçimlerde ‘online oy kullanımı’ için de hazırlık yapıyor.

TASLAK METİN EKİM AYINDA SUNULACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında kurulan komisyon, çalışmalarında sona gelirken Ekim ayına kadar tamamlanması planlanan taslak metin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak.

ONLİNE KONGRE İÇİN KANUNA MADDE EKLENECEK

Hürriyet’in haberine göre yapılan toplantılarda, koronavirüs nedeniyle birçok toplu etkinliğin online olarak yapıldığı ancak partilerin kongrelerini online olarak yapamadığı konusu gündeme geldi. Bunun önüne geçebilmek için Siyasi Partiler Kanunu’na “Tüm partiler kongrelerini, online yapabilecek” maddesinin ekleneceği öğrenildi.

ONLİNE SEÇİM GÜNDEMDE

Bir diğer online çalışmanınsa sandık için olduğu öğrenildi. Salgın sürecinin devam etmesi ya da başka durumlarda AK Parti’nin seçimlerin de online yapılabilmesi için çalışma yürüttüğü öğrenildi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.