enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,3392
EURO
37,1012
ALTIN
3.028,55
BIST
8.618,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
23°C
Hatay
23°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C

“Şikâyetiniz Olmasa Bile Diyabete Dikkat!”

02.11.2019
76
A+
A-

İskenderun Gelişim Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Akın Çam, yaşam boyu tedavi ve takip gerektiren ve en önemli sağlık sorunlarından biri olan diyabetin kontrol altına alınmadığı takdirde, vücutta çok ciddi hasarlara yol açabileceğini söyledi.

Şikâyeti olmasa bile 45 yaşından büyük kişilerin en az yılda bir kez kan şekerine baktırmaları gerektiğini ifade eden Doç. Dr. Akın Çam, “Kan şekeri, bazen herhangi bir aleni şikâyete neden olmadan da yıllarca yüksek seyredebilmektedir. Fakat bu geçen sürede; yüksek kan şekeri, vücutta geri dönüşümsüz hasarlar oluşturabilmektedir. Özellikle vücut kitle indeksi 25 ve üzeri olan fazla kilolu kişilerin,dahoa erken yaşlarda kan şekerine baktırmaları önemlidir. Çünkü bazı ek faktörler, bu kişilerde diyabet olasılığını arttırmaktadır.  Bu faktörler; fiziksel aktivite azlığı, birinci veya ikinci derece akrabalarda diyabet varlığı, daha önce gebelikte diyabet geliştirmiş olma, kalp-damar hastalığı olma, tansiyon yüksekliği, kolesterol yüksekliği, insülin direnci bulgularının olması, bayanlarda polikistik over hastalığının olması ve daha önce tetkiklerinde pre-diyabet olması şeklinde sıralanabilir. Ayrıca günümüzde; beslenme düzensizliği, egzersiz azlığı, artmış obezite ve artmış stres gibi faktörlerden dolayı, diyabetsıklığı dünya çapında çok hızlı artmaktadır” dedi.

 

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.