enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,0137
EURO
38,0407
ALTIN
2.829,67
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
29°C
Hatay
29°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C

String art sanatı Payas’ta tanıtıldı

A+
A-

Hatay’ın Payas ilçesinde, kadınların evlerinde hazırladıkları el emeği ürünlerin sergilendiği “Kadın El Emeği” Festivali, Tarihi Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Festival, 500 kadının amigurumi bebekler, örgü çantalar, Defne Sabunu ve yöresel çökelek gibi çeşitli ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sundu.
Payas Halk Eğitim öğretmeni Zerrin Sayın Dizar, festivalin kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamak ve onlara alışveriş veya satış cesareti kazandırmak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Dizar, “Bu tür etkinliklerin geleneksel hale getirilmesi ve her yıl düzenlenmesi için çalışıyoruz. Kadınlar evde ürettikleri ürünleri satmakta zorluk yaşıyorlar. Bu tür etkinliklerle satış kapıları açmayı hedefliyoruz” dedi.
Payas Belediye Başkanı Bekir Altan ise kadınların üretkenliğini desteklemenin ve kendilerini ifade edebilmelerinin önemine dikkat çekti. Başkan Altan, “Üreten kadınlarımız bulundukları yerde kabul görmek istediler ve üretkenliklerine destek sağlanmasını talep ettiler. Biz de belediye olarak destek olduk. Kadınların kendi ürünleriyle topluma katkıda bulunmaları önemlidir ve bu tür etkinliklerle desteklenmelerini sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Başkan Altan ve etkinlik katılımcıları, kadınların hazırladığı ürünleri stantlarda inceledi. Festival, kadınların emeğinin ve yaratıcılığının takdir edilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendirildi. Festivalde, string art sanatçısı ve Türkçe öğretmeni Gamze Mahmutluoğlu da eserleriyle yer aldı. Mahmutluoğlu, string art sanatını tanıtarak, “Bu teknik kişisel tasarıma ve yaratıcılığa dayalıdır. Hayallerimizin sınırı yok, bu teknik ruhu rahatlatıyor. Hobi olarak başladım ve keyif alıyorum. Gelecekte atölye çalışmaları yapmayı planlıyorum. String art Türkiye’de pek yaygın değil. Avrupa’da daha fazla örneği var ve Türkiye’de benzer bir teknik olan filografi ile kıyaslanabilir. Ancak ikisi de benzer ip dolama şekillerine sahip, ancak farklı bölgelerde gelişmişler” şeklinde bilgi verdi. String art, iğne veya çivilerin etrafına iplik dolayarak ortaya şekil ya da resim çıkarma sanatıdır.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.