enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5998
EURO
34,8142
ALTIN
2.493,71
BIST
9.478,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
22°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
30°C
Salı Açık
33°C

TEOFARM HATAY’IN GURURU OLDU

12.04.2021
47
A+
A-

European Private Label Awards’a  Migros’un Anadolu Lezzetleri  firik ürünü ile katılan Hataylı firma Teofarm bu yılki yarışmada 22 ülke arasında birçok markayı geride bırakarak finale kalan dört ülke markası arasında yer aldı. Avrupa market pazarında faaliyet gösteren hem perakendecilere hem de tedarikçilere açık olan yarışmada Teofarm tarafından üretilen ve Migros’un Anadolu Lezzetleri olarak satışa sunduğu ‘Firik’ ürünü ile elde edilen başarının gururunu yaşadıklarını söyleyen firma sahipleri Elif Ovalı ve Adnan Murat Teoman, başarıyı büyük olarak değerlendirdiler. Elif Ovalı ve Adnan Murat Teoman, sattıkları ürünlerin her zaman arkasında olduklarını ifade ederek şu bilgileri aktardı:

“Yarışma da13 ödül kategorisi vardı. Her üç ürün ayrıca kategoriler arası genel ödül için değerlendirildi. Fransa, Almanya, İspanya, İtalya, Portekiz, Norveç, Hollanda, İsveç, Danimarka, İzlanda, Finlandiya, Macaristan, Türkiye, Ukrayna, Baltık ülkelerinden perakendeciler ve tedarikçilerin rekabet ettiği çok çetin geçen yarışmada finale kalan tek Türk firmasıyız.”

Ovalı ve Teoman, firma olarak ulusal alanda tanınan bir marka olduğunu kaydederek “Hatay’ın yöresel değerlerini en iyi şekilde temsil ediyoruz. Daha gideceğimiz çok yol var. Önemli olan bu işi hakkıyla devam ettirebilmek ve markamızı daha yukarılara taşıyabilmektir.  HACCP Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’ni uyguluyoruz. Gerekli sertifikasyonlarımızı da aldık.  Atalık buğdaylarımızdan üretilen firik ürünümüz geleneksel yöntemlerle ve tütsülenerek yapılmaktadır. Bu yıl organik karakılçık buğdayı da sertifikalandırılarak ürünlerimiz arasında yerini aldı” diye konuştular. Tarımla gerçekleştirdikleri üretim alanının 500 dekara ulaştığının altını çizen Ovalı ve Teoman, şöyle konuştular:

“Ürün çeşidimiz 65’i geçti. Kabak tatlısından, enginarın konservesine, çeşitli reçel çeşitlerine, defne sabununa kadar Hatay’ın değeri olan ürünlerini katkısız bir şekilde tüketicilerimize sunmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Burada bizim en büyük avantajımız ürünlerimizin büyük bölümünün hammaddesini kendi tarlalarımızda üretebilmemizdir. Migros, Makro gibi marketler zincirlerinin raflarında ürünlerimiz satışa sunuluyor. Otel gruplarının taleplerini karşılıyoruz. Pandemi döneminde birçok olumsuzluğu avantaja çevirerek yeni çağın gereklerine uygun olarak sistemimizi yeniledik. Bu yaptığımız çalışmalar sayesinde 2013’e göre üretim kapasitemiz yüzde 1000 arttı. Firmamızın bünyesinde dedemin dedesinin ismi olan Tomaaga çiftliği diye ikinci markamız da bulunuyor.”

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.