enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,4782
EURO
36,1904
ALTIN
2.955,91
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Çok Bulutlu
19°C
Hatay
19°C
Çok Bulutlu
Cuma Açık
21°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
15°C
Pazar Parçalı Bulutlu
12°C
Pazartesi Az Bulutlu
12°C

Türkiye artık ilaç üretmeli

Depremlerden en çok etkilenen Hatay’da ilaç zammı ve kur kaynaklı sorunlar nedeniyle yaklaşık 80 ilaca erişilemiyor.

Türkiye artık ilaç üretmeli
Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyonu Başkanı Cemal Çelik; ilaç zammı, kur kaynaklı sorunların yaşandığını belirterek, vatandaşların eczacı ve eczane teknisyenlerine güvenenlerin benzer ilaçlara yönelmelerini tavsiye etti.
6 şubat depremden etkilen kentlerde vatandaşlardan muayene ücretinin alınmadığını hatırlatan Akdeniz Eczane Teknisyenleri Federasyonu Başkanı Cemal Çelik “Yaklaşık 2 ay önce ilaçlara %30,5 bir zam geldi. Bu da vatandaşları önemli bir şekilde sıkıntıya sokuyor. 6 Şubat’ta yaşadığımız Asrın felaketi deprem, bölgesinde olan vatandaşlara devlet muayene ücretini muaf tuttu, bu da vatandaşları son derece rahatlattı çünkü muayene ücreti çok çıkıyordu” dedi.
Eczanelerde 80 adet ilacın bulunamaması yüzünden vatandaşların zor duruma kaldıklarına işaret eden Cemal Çelik “Şu an ilaç sıkıntısı var, kurulardan dolayı. Gelen müşteriler ilaçların aynısı olmasını istiyorlar, o ilacı bulamayınca eczane geziyorlar, elinde reçeteyle. 10 tane muadili var, biz vatandaşları ikna etmeye çalışıyoruz. Vatandaşlardan isteğimiz eczacısına, teknisyenlerine güvenmeleri. Çünkü bu konuda biz elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Burada hekimlerimize de iş düşüyor, muadili olan ilaçlarımız daha rahat olur, vatandaş yorulmaz bizler sıkıntı çekmeyiz” şeklinde konuştu.
Kurdan dolayı zaten bir sıkıntının bulunduğunu, ithalatçı firmaların ilaç göndermediğini de belirten Cemal Çelik “Burada devletimizin yapacağı iş; ilaç sanayisinin bir an önce Türkiye’de üretime geçirip, dışa bağlı kalmamamız için en güzel bir uygulama üretim” dedi.
Vatandaşların eczane ve eczane teknisyenlerine güvenip muadil olan ilacı almalarını öneren Cemal Çelik genellikle bulunamayan ilaçların Parkinson, göz damlaları, antibiyotikler, tansiyon, kalp ilaçları başta olmak üzere, yaklaşık 80 adet ilaçta sıkıntının bulunduğunu sözlerine ekledi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.