enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

TÜRKİYE İKİ LİMANINI LÜBNAN’IN KULLANIMINA AÇTI

08.08.2020
33
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Lübnan’da önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin desteklerinin süreceğini belirten Oktay, “Mersin Limanı’nın yanında İskenderun Limanı’nı da Lübnan’ın hizmetine sunabileceğimizi bildirdik” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Beyrut Limanı ve çevresindeki binaların tekrar inşası konusunda Türkiye’nin sonuna kadar yardıma hazır olduğunu, Beyrut Limanı tekrar ayağa kaldırılıncaya kadar Mersin Limanı’nın Lübnan’ın hizmetinde olacağını bildirdi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Avn, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye-Lübnan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl’ı Baabda Sarayı’nda kabul etti. Avn’ın Türk heyetiyle gerçekleştirdiği görüşme yaklaşık 30 dakika sürdü.

Görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Oktay, Türkiye’nin Lübnan ile birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olduğunu göstermek amacıyla ülkeye geldiklerini ve Avn ile bu kapsamda görüştüklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Türk milletinin, Lübnan Cumhurbaşkanı, devleti ve halkına başsağlığı dileklerini iletmek üzere bu ziyareti gerçekleştirdiklerini vurgulayan Oktay, “Başınız sağ olsun, geçmiş olsun.” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, resmi görüşmelerin ardından patlamanın meydana geldiği limanı da ziyaret ederek AFAD ve Türk Kızılay ekiplerince yardım çalışmaları yürütülen bölgede incelemelerde bulundu.

Oktay, burada gazetecilere yaptığı açıkmalarda şunları kaydetti;

Her türlü imkanlarımızla Lübnan’lı kardeşlerimizin yanındayız. Gördük ki, Türkiye’nin Lübnan’da ayrı bir yeri var. Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle Türk milleti olarak her şeyimizle burada olduğumuza dair açık çek vermiş olduk Lübnanlı kardeşlerimize.

Aynı zamanda salgın dönemini birlikte yaşıyoruz. Onun da en aza indirilmesi için desteklerimiz sürüyor. Gıda yardımlarımız, tıbbi malzeme ve ilaç yardımlarımız devam edecek. Buğday, un yardımlarımız devam edecek. Türkiye’deki hastane ve hava ambulanslarımız buradaki yaralıların hizmetindedir.

Mersin Limanı’nın yanında İskenderun Limanı’nı da Lübnan’ın hizmetine sunabileceğimizi bildirdik.

Beyrut Limanı’nda 4 Ağustos’ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut’u sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, söz konusu patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 154’e yükseldiğini, yaralı sayısının da yaklaşık 5 bin olduğunu açıklamıştı.

Beyrut Valisi Mervan Abbud da Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlamanın yol açtığı zararın 10 ila 15 milyar doları aşabileceğini belirtmişti.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.