enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
22°C
Hatay
22°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Açık
28°C
Perşembe Açık
30°C

Türkiye’de patlamaya hazır dört bomba var!

A+
A-

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit ÖZDAĞ İskenderun’da gazeteciler ile bir araya geldi.

Hatay’ın ve Türkiye’nin gündemini değerlendiren Özdağ, öncelikle 6 şubat deprem felaketine değindi. Bu felaketin beklenmedik bir doğal afet olmadığını, 2019 yılında İçişleri Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nün, Kahramanmaraş’ta 7.4 üstünde bir depremin senaryo çalıştayını yaptığını söyledi. Özdağ, “ Depremin gerçekleşeceği bilinmesine rağmen kamu binalarına güçlendirme çalışması yapılmadı. Yerel yönetimler tedbir almadı. Yani, göz göre göre, binlerce insanımız hayatını kaybetti, çok büyük maddi zarar oluştu. Bu deprem felaketi, paralelinde demokratik bir sarsıntıyı da beraberinde getirdi. Şimdi gözler İstanbul’da. Mega kentin yeniden dönüşümü için en aşağı 600-700 bin insan iş gücüne ihtiyaç duyuluyor. Fakat şu ana kadar hiç kimse hiç bir şey yapmadı” şeklinde konuştu.

Ortadoğu’daki karışıklığa ve Türkiye’yi bekleyen tehlikelere vurgu yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Ülkemizde 4 büyük tehlike var. Birincisi; PKK-YPG. İkincisi; Fetö. Üçüncüsü İŞİD ve son olarak da, hilafet. Son saldırılar nicelik olmasa da nitelik açısından 1991-1992 yıllarında PKK’nın stratejik saldırılarına benziyor. Dış güçler, Türkiye’yi iç savaşa sürükleyecek bir arayış içerisinde. Çok dikkatli olmamız lazım” dedi.

Belediye Başkanlarının temizlik ve kaldırım çalışmalarından ziyade, Devletçi bir yaklaşım ile, tehlikelere karşı her daim tetikte olması gerektiğini ifade eden Özdağ, “Bakınız, zamanında dönemin Belediye Başkanı Mete Aslan, buna en güzel örnektir. Dış güçlere karşı, “Ya sev ya terk et” diyerek tepki vermiştir. Bunu ancak, ülkesini seven, vatandaşına değer veren, koruyan ve kollayan bir siyasetçi yapar” şeklinde konuştu

Türkiye genelinde yerel seçimler için aday çıkartacaklarını belirten Ümit Özdağ, İskenderun adayının henüz kesinleşmediğini, ancak ilçe teşkilat başkanının Burak Gürbüz olduğunu ifade etti.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.