enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3379
EURO
35,1346
ALTIN
2.240,65
BIST
8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Gök Gürültülü
17°C
Hatay
17°C
Gök Gürültülü
Çarşamba Hafif Yağmurlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Çok Bulutlu
17°C

TÜRKİYE’NİN FESTİVALİ TEKNOFEST BAŞLADI!

21.09.2021
24
A+
A-

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, bu yıl da sürprizle ziyaretçilerini ağırlayacak. TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin de aralarında bulunduğu 72 paydaşın destekleriyle İstanbul Atatürk Havalimanı’nda başlayan TEKNOFEST, 26 Eylül’de sona erecek. Yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle Sağlık Bakanlığı’nın yönergeleri doğrultusunda gerçekleştirilecek festivale 45 bin takımda 200 binden fazla öğrenci başvurdu. İlk yıl 20 bin, ikinci yıl 50 bin, üçüncü yıl 100 bin kişinin katıldığı festivale bu sene rekor katılım bekleniyor. 450 bin kişinin aynı anda bulunabileceği festival alanına salgın nedeniyle kısıtlı bir katılım yapılması planlanıyor.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) otomobili de bu sene TEKNOFEST’te yerini alacak. Ziyaretçilerin merakla beklediği Türkiye’nin Otomobili, festivalin gözde araçlarından birisi olacak. Birçok sürpriz ve renkli gösterinin olacağı TEKNOFEST’te Akıncı ve Aksungur insansız hava araçları, Gökbey ve Atak helikopteri, Bayraktar TB2 ve Hürkuş gibi yerli ve milli imkanlarla üretilen savunma sanayii araçları boy gösterecek. Festivaldeki bir diğer sürpriz de Aziz Sancar olacak. Nobel ödüllü Türk bilim adamı Aziz Sancar TEKNOFEST’e katılacak. Teknoloji şampiyonlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Sancar ödül verecek.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.