enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5213
EURO
34,8011
ALTIN
2.422,82
BIST
9.704,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
34°C
Hatay
34°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
28°C
Cuma Az Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
30°C

TÜRKİYE’YE GÜVENİN TEZAHHÜRÜ

19.12.2020
21
A+
A-

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı, Adalet ve Kalkınma Partisi Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, sosyal medya platformlarına yeni yükümlülükler getiren yasa uyarınca YouTube’un Türkiye’de temsilcilik açma kararını, “Türkiye’ye güvenin tezahürü” olarak nitelendirdi.

Yılbaşından sonra diğer sosyal platformları ile görüşeceklerini ve karşılıklı güvenin sağlanmasına dönük, bir anlamda “dijital diplomasi” yürüteceklerini belirten Yayman, “YouTube’un Türkiye’ye gelmesinin, diğerlerinin de gelmesi açısından bir örnek, model oluşturacağını düşünüyorum. Günlük internet trafiği 1 milyonu aşan sosyal medya platformlarına Türkiye’de temsilcilik açma zorunluluğu getiren yasanın yürürlüğe girdiği 1 Ekim’den bu yana Rusya’nı Vkontakte adlı sosyal medya platformunun ardından, geçen hafta dünyanın en büyük video paylaşım platformu YouTube da Türkiye’de temsilcilik açma kararı aldı” dedi.

Aralarında Facebook, Twitter ve TikTok gibi sosyal medya platformları ise şimdiye kadar temsilcilik açmadıkları için toplamda 40 milyon lirayı bulan para cezasıyla karşı karşıya kalırken, yılbaşından itibaren de reklam durdurma yaptırımı devreye giriyor. Bir sonraki aşamada ise internet trafiğinin yüzde 90’a kadar yavaşlatılması devreye girecek. Diğer sosyal medya platformlarının Türkiye’ye gelip gelmeyecekleri ise şimdilik bilinmiyor. Türkiye ise sosyal medya platformlarına dönük yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.