enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3581
EURO
34,7002
ALTIN
2.391,12
BIST
10.160,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
24°C
Hatay
24°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C

TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRAN OLAYLA İLGİLİ SOYLU’DAN AÇIKLAMA

A+
A-

Batman’ın Beşiri ilçesinde, Musa Orhan isimli bir kişinin cinsel saldırısına uğradığını anlatan bir mektup bırakarak tüfeği karnına dayayıp intihar eden İ.E. (18), bir aydır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İntihar girişiminin ardından mektupta adı geçen Musa Orhan 17 Temmuz’da gözaltına alındı ve “nitelikli cinsel istismar” suçundan tutuklama istemiyle Siirt Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Musa Orhan ifadesinde, İ.E. ile herhangi bir cinsel birliktelik yaşamadıklarını ileri sürdü. Fakat cinsel birlikteliği doğrulayan Adli Tıp raporunun gösterilmesi üzerine bu kez İ.E. ile Siirt’te buluştuklarında alkollü olduğunu söylemekle yetindi. Orhan, yurt dışı yasağı ve adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı ve görevinden açığa alındı.

TEPKİLER SONRASI TUTUKLANDI

Bu süreçte yaklaşık bir aydır yoğun bakım servisinde tedavi altında olan İ.E. ise, önceki gün hayatını kaybetti. Haberin sosyal medyada yankı uyandırmasının ardından bu kez Musa Orhan hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Orhan, İ.E.’ye cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle dün tutuklandı.

BAKAN SOYLU’DAN İLK AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’a konuştu.

Yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Bakan Soylu, ölen genç kızın abisinin bir polis memuru olduğunu açıklarken “Cenaze, bizim cenazemizdir” dedi.

Yargının görevini yapacağına inandığını söyleyen Soylu, bu olayın özellikle bazı çevreler tarafından sürekli gündeme getirmesinin nedeninin ise HDP milletvekilinin ve PKK’lıların yaptıkları tecavüzlerin üzerini örtmek olduğunu savundu.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.