enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5010
EURO
34,5533
ALTIN
2.499,13
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
30°C
Hatay
30°C
Açık
Çarşamba Açık
28°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C

Turunçlu arıtma tesisi kaldırılmalı

Turunçlu arıtma tesisi kaldırılmalı
13.05.2022
36
A+
A-

AK Parti Hatay İl Başkanı Adem YeşildalDefne ilçesinde bulunan Turunçlu Arıtma Tesisi önünden açıklamada bulunarak, halk sağlığını olumsuz etkileyen tesisin taşınması için her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

Hatay’ın Defne ilçesinde 1989 yılında yapılan Turunçlu Arıtma Tesisi’nin, çevre sakinlerinin rahatsız ettiğini ve tesisin bir an önce bölgeden kaldırılması çağrısında bulunan AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, Hatay Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı üyeleri ile beraber basın açıklaması yaptı. Arıtma tesisi önünde yaptığı açıklamada, tesisin taşınması konusunda her türlü engelde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yanında olacağını belirten Yeşildal, şunları söyledi: “Turunçlu Arıtma Tesisi, insan ve çevre sağlığını tehlikeye düşüren bir halde. Başta, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanının kamuoyuna verdiği sözler olmasına rağmen, defalarca taahhüt edilmesine rağmen, geçtiğimiz mecliste de konusu geçmesine rağmen, 2014-2019 arasında korsan bir oylama ile şu anda arıtma tesisinin olduğu yerde 8-10 kat daha büyük bir tesis yapmak için korsan bir oyla yapılmıştır. Biz bunu kabul etmiyor ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanının daha önce verdiği arıtma tesisini 10-15 kilometre uzağa taşıma sözünü yerine getirmeye davet ediyoruz. Biz AK Parti grubu olarak açıkça ifade ediyoruz. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanının yüzde 85 oy aldığı ilçeye yaptığı ihanetin içerisinde olmayacağız. Defne halkı bu ihaneti hak etmemektedir. Biz Cumhur İttifakı olarak, Hatay’a yakışır bir şekilde parti rozetlerimizi de bir kenara bırakarak her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki bu sakat proje ortadan kalksın”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.