enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3918
EURO
35,1481
ALTIN
2.325,22
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C

ÜCRETSİZ TABLETLER NEREYE GİDİYOR?

24.12.2020
176
A+
A-

Engelli annenin 4 çocuğu, ısınacak soba olmadığından, battaniye altında ders çalışıyor…

Antakya’da, toplum yararına hizmet veren bir hayırsever kurum olarak bilinen, Ali Nurlu’nun başkanı olduğu Toplum Gönüllüleri Derneği’ne başvuran engelli bir kadının, 4 çocuğundan 9 yaşındaki büyüğü, evlerinde soba olmadığından ısınamadıklarını, zaman zaman kullanmak zorunda kaldıkları elektrik sobası faturasının yüksek gelmesinden ötürü de ne yapacaklarını bilemediklerini kaydederken, 4 çocuğun büyüğü İrem, doktor olma idealiyle derslerine çalışmak için, ailesine enerji faturası ödeme ve tablet desteği isteğinde bulunuyor.
Engelli kadının, 4 çocuğundan büyüğü, 9 yaşındaki İrem’in paylaşımı şöyle:
“Merhaba Ali Abi, ben İrem.” 9. sınıf öğrencisiyim ve doktor olmak istiyorum. Okulumda çok başarılıyım. Bunun içinde elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. Annem engelli, yürümekte zorlanıyor. Aldığı engelli aylığıyla, ancak bizim aylık ekmek, su faturası ve ödevlerimize gerekli malzemeleri alabiliyor. Ali Abi, kış geldi ve soğuklar oldu, ama bizim yakacak odununuz, kömürümüz yok. Her sene kömür dağıtılırdı, fakat bu sene onu da dağıtmadılar. Biz de elektrikli soba yakmak zorunda kaldık ve çok fatura getirdi bu da. Elektriğimizi kesecekler. Annem düşünüyor, bu faturayı… Bu kışı nasıl geçireceğiz diye ağlıyor.
“Ali Abi, bize yardımcı olur” dedim kendi kendime. Daha önce de evimizi onarmıştınız, bize evin tüm eşyalarını vermiştiniz. Bu zor durumumuzu, siz hayırseverlerimize söylemek geldi içimden. Eminim, bizi bu kış ortasında yalnız bırakmazsınız.
Bir de, Ali Abi, ben pek fazla derslerime giremiyorum. Çünkü evinizde internet yok. Komşumuzdan çekiyoruz. Evde bir cep telefonumuz var, bana ve kardeşlerime dönüşümlü yapıyoruz, ama yine de derslerimize yetişemiyoruz. Şimdi sınavlar da yaklaşıyor ve ‘ne yapacağımızı bilmiyoruz. İkinci el bir tablet bulabilirsen bana, dünyanın en mutlu insani olurum.
Ali Abi, ne olur, siz ve sizin gibi gönlü güzel hayırseverlerden yardım istiyoruz. Ne olur, Ali Abi, söz veriyorum. Elim ekmek tutunca, ben de siz ve sizin gibi hayırseverler gibi, ben de yoksul aileleri sevindirmek ve mutlu etmek için elimden geleni yapacağım, söz veriyorum. Şimdiden çok, ama çok teşekkür ediyorum.”

 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.