enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
34,0202
EURO
38,0463
ALTIN
2.831,33
BIST
9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
29°C
Hatay
29°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
29°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C

Vatandaşın evini kurtarmak için hastane inşaatını 20 metre kaydırdık

Vatandaşın evini kurtarmak için hastane inşaatını 20 metre kaydırdık
04.09.2024
10
A+
A-

İskenderun Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısını Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirdi. Saygı duruşu ile başlayan toplantı öncesinde, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, kent genelinde yapılan çalışmalar hakkında Meclis üyelerini bilgilendirdi. Gündem dışı söz alan CHP grup Başkan vekili Bülent Bozdoğan, zeytin meyvesinin bölgemiz için önemine dikkat çekerek, Cebike mıntıkasında zeytin ağaçlarının sökülerek yapılaşmaya açılmasına tepki gösterdi. CHP Meclis üyesi Hüseyin Tintaş ise, inşaatı devam eden Kütüphane binasında imara aykırılık olduğunu, bu inşaatta inceleme yapılması gerektiğini söyledi.

İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, CHP meclis üyelerinin gündem dışı konuşmalarına cevap verdi. Dönmez, “Zeytin meyvesinin bölgemiz için önemini en iyi bilenlerdenim. Elbette zeytin ağaçlarını korumalı ve çoğaltmalıyız. Ancak, malumunuz deprem felaketi sonrasında yıkılan binalar nedeniyle, şu an konteynerlerde kalan vatandaşlarımıza ev inşa etmek zorundayız. Dolayısıyla sağlam zeminli bölgeler öncelikli olmak üzere, yer arayışındayız. İlçemiz sınırları içerisinde Cebike mıntıkası yapılaşma alanı olarak belirlediğimiz en önemli nokta. Burada zeytin ağaçları var, Bazılarını inşaat çalışmaları nedeniyle sökmek zorunda kaldık. Mecburduk. Çünkü insan odaklı hizmet üretmeye çalışıyoruz. Öte yandan, buradan söktüğümüz zeytin ağaçlarının yerine, sahil şeridi de dahil olmak üzere muhtelif yerlere zeytin ve portakal ağaçları dikeceğiz. Bun Belediye Meclis üyelerimiz ile birlikte yapacağız” dedi.

Konut sorununun had safhada olduğu şehrimizde, sağlam bir evin zarar görmemesi için hiç bir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirten Başkan Dönmez, “Toki konutları civarında bir vatandaşımızın evi, hastane inşaat sahasında kaldı. Sırf vatandaşımız zarar görmesin diye, hastane inşaatını 20 metre kaydırdık. Vatandaşımızın evini kurtardık. İnanın, imkanlarımızı zorlayarak İskenderun için yapılması gerekenin en iyisini yapmak için uğraşıyoruz. Kütüphane binası da, bildiğiniz üzere Devlet yatırımı. Bu kütüphane başka bir yere yapılacaktı, ancak geçen dönem Milletvekilimiz ve Belediye başkanımız devreye girerek bu yatırımı şehrimize kazandırdılar. İnşaatta önemli bir imara aykırılık yok. Kaldırım veya yol işgali yapılmamış. Sadece alan üzerinde küçük değişiklikler yapılmış. Meclis üyelerimiz ile birlikte tekrar bu inşaatı inceleyip, önemli bir sıkıntı varsa bertaraf edilmesi konusunda gereğini yaparız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.