enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3627
EURO
34,9648
ALTIN
2.326,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
26°C

VEKİL KAŞIKÇI: ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIK MİLLİ GÜVENLİK MESELESİDİR!

03.11.2021
27
A+
A-
Milliyetçi Hareket Partisi Hatay Milletvekili Dr. Lütfi Kaşıkçı, TBMM’de yapılan Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının bütçesi görüşülürken söz alarak enerjide dışa bağımlılık meselesinin bir milli güvenlik meselesi olduğunu belirterek Türkiye’nin bir an önce bu konuda istenilen seviyeye gelmesini ümit ettiğini söyledi.
AKDENİZ’DE DE BİR KEŞİF BEKLİYORUZ
Doğu Akdeniz’de de bir enerji keşfi beklediklerini söyleyen Kaşıkçı,“İnşallah Karadeniz’deki keşiflerin Türkiye’yi doğal gazda ithalatçı konumdan çıkartacağını, doğu Akdeniz’de de problemlerin, sıkıntıların çözülmesiyle birlikte, yine Bakanlığımız tarafından yapılacak arama çalışmalarıyla oradan çıkacak doğal gazın da Türkiye’yi orta vadede doğal gazda artık ithalatçı konumdan ihracatçı konuma taşıyacağını ümit ediyoruz.” Dedi.
TÜRKİYE MİLLİLİK ANLAMINDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYOR
Türkiye’nin enerji arama çalışmalarını uluslararası firmalara taşere edebilirken kendi milli şirketi olan Türkiye Petrolleri aracılığıyla bunu yaptığını hatırlatan Kaşıkçı, “Bakanlığımız, kendi millî bir şirketimizle, Türkiye Petrolleri ile bu alanda faaliyetlerini gösteriyor. Bu bakımdan ben bu noktanın özellikle altının bir çizilmesi gerektiğini düşündüm.” Dedi.
AMİK OVASI’NDAKİ ÇİFTÇİLERİN ÖDEDİKLERİ ELEKTRİK PARASI EL YAKIYOR
Amik Ovası’nda yapılacak olan Reyhanlı Barajı tamamlanana kadar, burada çalışan çiftçilerin yer altı kuyularından elektrik enerjisi ile su çektiklerini söyleyen Kaşıkçı, “Tarımsal alanda kullandığımız elektrik birim fiyatının meskenlerde kullandığımız elektrik birim fiyatından daha yukarıda olduğunu görüyoruz. İşte tam bu noktada pandemide yaşadığımız malum sebeplerden dolayı “Acaba tarımsal sulamada kullanılan bu elektrik birim fiyatları, meskenlerde kullandığımız elektrik birim fiyatına çekilebilir mi?” noktasında vatandaşımızın bir talebi var.” Dedi.
BOTAŞ GENEL MÜDÜRÜ’NE TEŞEKKÜR
BOTAŞ’ın Tuz Gölü’ndeki yer altı depolama tesislerinde yapmış olduğu bir faaliyetle dünyada çok önemli bir ödüle layık görüldüğünü belirten Kaşıkçı,”Ben huzurlarınızda Sayın Genel Müdürümüze de burada çok teşekkür ediyorum. En çevreci kurumlardan birinin ödülünü aldı. Bu da Türkiye açısından son derece önemli bir aşamadır ve yine, teşekkür edilmesi gerekir diye düşünüyorum.” Açıklamalarında bulundu.
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.