enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4480
EURO
34,7930
ALTIN
2.443,10
BIST
9.950,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
23°C

Yaşamın Sahnesinde Kim Var: Kendim mi, Yoksa Başkalarının Rolünde mi?

Yaşamın Sahnesinde Kim Var: Kendim mi, Yoksa Başkalarının Rolünde mi?
13.03.2024
110
A+
A-

SAHNE Bir mart akşamı, alıyorum kalemi yeniden elime. Düşüncelerime duygularıma ortak olsun diye . Hayat  Ne demek senin için ? Seni sen yapan, hayatında vazgeçilmez olan. Burada var olmana ,yaşamana,kendi yolunu bulmana belki de yolu değistirmene sebep olan hayat; ne ifade ediyor ? Belki kocaman bir çiçek bahçesinde yeşermeyi bekleyen bir tohum yağmura güneşe rüzgara göğüs geren o tohumsun sen, belki de çoktan filizlenmiş olan o tohumsun güneşinde yağmurunda bahçeninde farkında olmayan. Sadece o bahçede var olan bir tohum.

Hayatının sahnesinde başrol olan kim? Sorabilir misin kendine. Sen kimin hayatını yaşıyorsun? Seçimlerin, doğruların, yanlışların,hataların,pişmanlıkların, tecrübelerin, hayal kırıklıkların, umutların hayallerin, sevdiklerin , seveceklerin ; senin sen olmana sebep olan tüm yaşadıkların senin seçimlerin mi ? Yoksa başka bir sahnede perdenin arkasında kalmış sana ait olmayan kararların ve seçimlerin gölgesinde kalmış, kendi hayatını yaşadığını zanneden bir figüran mısın sadece ?

Bütün o güzelliklerin , çirkinliklerin bir bütün olarak seni var ettiğini ancak ve ancak kendi sesini dinlediğinde, istediğin seçimleri yaptığında hayır diyebilmeyi öğrendiğinde , düşünmeye başladığında anlayabiliceksin . Gerçekten bana mı ait bu hayat .İşte o zaman yeniden başlayabilmek için umudun olacak. Sadece tek bir soru sormayı cesaret edebildiğin zaman. Bilsem ki o sahnede fırtınalar kopacak , yine de vazgeçmem rüzgarımdan, yağmurumdan.Sahnede ben varım. Peki sen kendi sahnende misin ?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.