enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3828
EURO
35,0363
ALTIN
2.326,77
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
28°C
Hatay
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C

YEMEK SEKTÖRÜ SANAL ORTAMA KAYDI

06.01.2021
20
A+
A-

Oda üyesi yaklaşık 80 esnafın işyerini kapattığına dikkat çeken ŞAHİNOĞLU:
“YEMEK SEKTÖRÜ SANAL ORTAMA KAYDI”

İskenderun Lokantacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu, pandemi sürecinde, oda üyesi yaklaşık 80 esnafın iş yerini kapattığını söyledi.
AKİYAD Başkanı Veysel Cıncık’ın ziyaret ettiği Şahinoğlu, korona virüs belasının en çok lokantacı esnafını etkilediğini, alınan tedbirler kapsamında sadece paket servis yapabilen esnafın zor da olsa ayakta kalabildiğini belirterek, “Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Odamız üyesi birçok esnaf arkadaşımız kepenk kapattı. Çoğunluğu, bir daha iş yerini açamayacak. Rekabet ortamında paket servis yapan lokantacı esnafımız da, sadece günü kurtarmak çabasında. Devlet’ten beklentilerimiz hayal oldu. Federasyonumuz sorunlarımızın çözümü için mücadele ediyor ancak, karşılık bulamıyor. Özellikle lokantacı esnafının pandemi sürecindeki kayıpları, sadaka gibi destekler ile karşılanamaz. Yemek sektörü de sanal ortama kaydı. Artık yemek siparişlerinin çoğunluğu internet üzerinden veriliyor. Müzikhol tarzındaki iş yerlerinin pek çoğu iflas etti. Kapanan yaklaşık 80 iş yerinde çalışan 800’e yakın eleman işsiz kaldı. Bu olumsuzluklar, direk olarak ülke ekonomisine yansıyacak. Bizi daha kötü günlerin beklediğini düşünmek istemiyoruz. Ancak gidişat bunu gösteriyor” şeklinde konuştu.
Akdeniz İnternet Gazetecileri ve Yayıncıları Derneği’nin kuruluş amacı ve faaliyetleri konusunda Şahinoğlu’na bilgi veren Başkan Veysel Cıncık, “Esnafımızın dertleri ile dertleniyoruz. Sorunları, ilgililer ve kamuoyu ile paylaşmaktan başka bir şey gelmiyor elimizden. Bu sıkıntılı süreçte, özellikle siyasetçiler halkın nazarında çok büyük puan kaybetti” dedi.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.