enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4443
EURO
34,7476
ALTIN
2.435,09
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Çok Bulutlu
23°C

Yüzüne Asit Dökülen Genç Kız Yardım Bekliyor

A+
A-

Hatay’da dershaneden çıkarak evine gittiği sırada uğradığı asitli saldırı sonucu sağ gözünü kaybeden ve yüzünün bir bölümü yanan 19 yaşındaki Berfin Özek, estetik ameliyat olabilmek için yardım bekliyor.

Berfin Özek’in hayatı, İskenderun ilçesi Buluttepe Mahallesi 390. Sokak’ta yüzüne dökülen asit nedeniyle karardı.

Asidin etkisiyle yüzünün büyük kısmı yanan, sağ gözünü kaybeden Özek, 400 bin lira tutarındaki masrafların karşılanması durumunda ameliyat olmak istiyor.

Baba Yaşar Özek, yaptığı açıklamada, çok sıkıntılı günler geçirdiklerini söyledi.

Berfin’in tedavisinin sürdüğünü, aynı zamanda psikolojik destek de aldığını belirten Özek, “Kızımın şu anda sağ gözü görmüyor, sol gözü de yüzde 50 civarında görüyor. Yüzü malum zaten maalesef mahvoldu. Yaklaşık 3 ay Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gördü. Bu süre boyunca benim ve onun çektiğini kimse bilemez. Yaşamayan bilmez.” diye konuştu.

Özek, kızının tedavisi için desteğe ihtiyaç duyduklarını vurgulayarak şöyle devam etti:

“Berfin’in yüz ameliyatı için 400 bin liralık bir masraf var. Bunu tek başıma ödeme imkanım yok. Destek bekliyoruz. Kızım şu an bizim için bir bebek gibi. Onu üzmemeye kırmamaya çalışıyoruz. 24 saat onunla beraberim. Doktorlar, Berfin’in tedavisi için olumlu konuştu. Eski haline dönmesi için en az 400 bin liraya ihtiyacımız var. Kaymakamlık izin verdikten sonra Berfin’in adına hesap numarası açtıracağız. Şu an elimizde bir şey gelmiyor. Sesimizi duysunlar bize yardımcı olsunlar.”

Ailenin avukatı Mehtap Sert de Berfin için kaymakamlığa kampanya başvurusu yaptıklarını onaylanması halinde de resmi olarak para toplayacaklarını kaydetti.

Buluttepe Mahallesi 390. Sokak’ta 15 Ocak’ta dershaneden çıkıp evine doğru giden 19 yaşındaki Berfin Özek’in yüzüne asit dökülmesiyle ilgili araştırma yapan polis ekipleri şüphelinin Ozan Ç. olduğunu belirlemiş, genç kızın arkadaşı olduğunu iddia eden şüpheli tutuklanmıştı.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.