enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Parçalı Bulutlu
22°C
Hatay
22°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
33°C
Çarşamba Çok Bulutlu
31°C

27.DÖNEM POMEM POLİS ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

27.DÖNEM POMEM POLİS ALIMI BAŞVURULARI BAŞLADI MI?
20.11.2020
28
A+
A-

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 26. dönem POMEM polis alımı kapsamında eğitimlerin başladığı duyuruldu. Bu doğrultuda 27. dönem POMEM için başvuru tarihi araştırmaları başladı. Bunun yanı sıra adaylar tarafından POMEM genel şartları da araştırılıyor. 2020 POMEM polis alımları hakkındaki beklentiler son günlerde artarken 26. dönem POMEM polis alımı eğitimlerinin başladığı duyurulmuştu.

AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Adaylar yılın başından bu yana POMEM alımları içinde beklenti içinde bulunuyor. Adaylar POMEM polis alımı için başvuru tarihlerinin ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Bu doğrultuda Emniyet Genel Müdürlüğü veya Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir açıklama bekleniyor.

GENEL ŞARTLAR 

Polis olmak isteyen adaylar tarafından POMEM polis alımı genel şartları aranmaktadır. Bu doğrultuda POMEM genel şartları belli olurken yeni yayımlanacak olan ilanda şartlarda herhangi bir değişiklik olup olmayacağı belli değil. Güncel olarak POMEM genel şartları ise şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Ön lisans, lisans mezunları ve bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından kabul edilen Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar başvurabilir, (Yabancı Ülkeden alınan ön lisans, lisans diplomaları YÖK Başkanlığından alınan denklik belgesi ile birlikte kabul edilecektir.)

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, bayan öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)

Kasten işlenen bir suçtan dolayı hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak,

Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silahaltında bulunmamak.

Adaylarda, 30 yaşından gün almamak, lisans mezunları için KPSS’lerin birinden P3 puan türünde en az (60,00) ve üzeri puan almak.

Yeni alımlarda bu şartlar değişiklik gösterebilecektir.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.