enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4298
EURO
34,7934
ALTIN
2.432,78
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
28°C
Hatay
28°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

7 ülkeden 14 gazeteci Hatay’da

7 ülkeden 14 gazeteci Hatay’da
15.09.2022
54
A+
A-

#gazeteci #hatay #haber #hataydanhaberTürkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından düzenlenen program kapsamında yabancı gazeteci ve influencerlar (etkileyen kişi- sosyal medya fenomeni), EXPO 2021 alanlarını ziyaret etmek için Hatay’a geldi. İtalya, Hollanda, Belçika, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’dan gelen toplam 14 misafir, EXPO alanlarında Ortak Varoluş Mozaiği, Ulusal Şehirler Bahçeleri, Arkeopark ve Bitki Müzesi’ni ziyaret etti.

Medeniyetler Bahçesi temasıyla gerçekleştiren organizasyonda Türkiye’nin birçok farklı şehrinin mirasını inceleyen misafirler, EXPO içerisinde farklı kültürler arasında keyifli bir gezi gerçekleştirdi. Gezi kapsamında Gastronomi Akademisi’nde Hatay’a özgü kısır (sarmaiçi) workshopuna katılan misafirler, bölgeye özgü bu lezzeti kendileri hazırlayarak katılım sertifikası aldılar.

TURİSTLERİ HATAY’A DAVET ETTİLER

EXPO’ya yaptıkları ziyaretlerinde çok farklı ilgi noktaları yaratıldığından bahseden misafirler, tüm fuar alanlarını çok ilginç bulduklarını söylediler. Kırgızistan Super Info’dan Zholudubek Kachkynbaev, “EXPO, dünya ve Hatay‘ın medeniyetini hatırlatıyor” dedi. Bölgede çok farklı ve güzel yemekler olduğunu ve başka şehirlerin kültürlerini görmenin kendileri için güzel olduğunu söyleyen Kachkynbaev tüm turistleri, Hatay’a davet etti. EXPO’yu çok sevdiğini ve beğendiğini dile getiren Azerbaycan ARB televizyonundan Fidan Mammadli ise ilk kez böyle bir deneyim yaşadığını ve ülkesine döndüğü zaman buradan bahsedeceğini dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.