enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3810
EURO
34,6951
ALTIN
2.400,49
BIST
10.054,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
25°C
Hatay
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C

Afrika Sıcağında Enkaz Kentte Zorlu Yıkım!

Afrika Sıcağında Enkaz Kentte Zorlu Yıkım!
28.07.2023
348
A+
A-

Enkaz kentte Afrika sıcağında zorlu yıkım
Depremin vurduğu Hatay’da yıkım ekipleri, 40 dereceyi geçen Afrika sıcaklarına aldırış etmeden çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı alan Hatay’da ekipler, hasarlı binaların yıkımını ve enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Antakya ilçesinde ekipleri en çok zorlayansa Afrika sıcakları oluyor. Hava sıcaklığının 40 dereceyi geçtiği kentte iş makinası operatörleri, litrelerce su içerek ve klima ile direnmeye çalışıyorlar.

“Bir an önce Hatay’ı ayağa kaldırmak için uğraşıyoruz”

İş makinası operatörü Mehmet Kartal, Sivas’tan Antakya’ya geldiğini belirterek “Depremden sonra Sivas’tan geldim. Havalar çok sıcak. Şuan hava 40 dereceden fazla ama makinenin üstünde 45’i de geçiyor. Zor olsa da mecburuz. Ortalama 8-10 litre su içiyorum. Tam tempo çalışmaya devam ediyoruz. Bir an önce Hatay’ı ayağa kaldırmak için uğraşıyoruz” dedi.

İş makinası operatörü Asım Kartal, çalışmaların toz içerisinde sıcakla birlikte zorlu olduğunu ifade ederek “Şuan da hava çok sıcak. Sıcaktan dolayı terliyoruz. Çalışmalar toz içerisinde devam ediyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.