enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazartesi Yağmurlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

ALAKUŞ:HESOB’DA DEĞİŞİM ŞART

ALAKUŞ:HESOB’DA DEĞİŞİM ŞART
12.04.2022
91
A+
A-

HESOB Başkan Adayı Mehmet Alakuş, mevcut HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz’ün Hatay’da hiçbir ilçeye hizmet vermediğini, hiçbir ilçeye çivi dahi çakmadığını belirterek “HESOB’da değişim şart” dedi. Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar Odası Başkanı ve HESOB Başkan Adayı Mehmet Alakuş, Hatay ekonomisinin ana damarı olan İskenderun’da Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. İGC ziyaretinde Başkan Alakuş’u İGC Başkanı Diyap Atar ve çok sayıda basın mensubu karşıladı. İGC Başkanı Atar, Alakuş’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek adaylık sürecinde başarılar diledi. Hatay esnafının büyük teveccüh gösterdiği Alakuş, İGC’den tüm esnaflara seslendi. Alakuş, yalnızca Antakya’nın değil, Hatay’ın Esnaf ve Sanatkarları’nın başkanlığa aday olduğunu vurgulayan Alakuş, artık HESOB’da değişim olması gerektiğinin altını çizdi. Hatay’daki esnafların çok yıprandığını belirten Alakuş, bir odada çok sayıda fuar ve proje üretmiş birisi olarak, Hatay’a katma değer kazandıran bir oda başkanı olarak esnafa şimdiye kadar hiçbir katkı veremeyen zihniyete karşı aday olduğunu ifade etti.

HATAY ESNAFI DEĞİŞİM İSTİYOR

Başkan Alakuş, yaptığı açıklamada; “Ben Aslen Yayladağlıyım 1971 Antakya doğumluyum. Üç çocuk babasıyım. Kendi mesleğimin çıraklığını kalfalığını ustalığını yaptığım esnaflıkta 1984’ten bugüne kadar esnafın hep içerisindeyim. 2014 ten bu yana Hatay İnşaatçılar ve Boyacılar oda başkanlığını yapıyorum. Bu dönemde bize teveccüh gösteren üyelerimize tekrar teşekkür ediyorum önümüzdeki artı dört yıl içinde bize görev verdikleri için ayrı ayrı tüm üyelerime teşekkür ederim. Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’nde değişim olması gerektiğini her zaman dile getirmişimdir. Bu amaçla başkan adayı oldum.

HİÇBİR İLÇEDE HESOB TEMSİLCİLİĞİ YOK

Mevcut zihniyet hiçbir esnafa katkı sağlayamadı. Hiçbir ilçeye çivi dahi çakmadı. Hangi ilçede HESOB’un temsilciliği var. İskenderun’da yok, Samandağ’da, Erzin’de Altınözü’nde yok. Antakya’da dahi yok. Hatay’da esnaf Suriye savaşından beridir zor durumda. Ben 8 yıldır oda başkanlığı yaptığım için esnafın sorunlarını yakından biliyorum. Mevcut yönetim esnafa hiçbir katkı yapmadı. Mevcut yönetimin başarılı olduğunu görseydim en büyük destekçileri ben olurdum. Ancak ben 8 yıldır başkanlığını yaptığım küçücük odada 4-5 tane büyük çapta fuar organizasyonu yaparak esnafa büyük katkılar yaparken, kendilerinin hiçbir esnafa faydalı olamadığını gördüm.

MEVZU KOLTUK OLUNCA HERKESİ TOPLANTIYA ÇAĞIRDILAR

Şu anda taşımacılık yapan esnaf çok büyük sorun yaşıyor. Çıkın gezin şoför esnafına sorun herkes büyük sorun içinde. Bu sorunu çözecek olan kişi HESOB Başkanıdır. Tüm oda başkanlarını toplayarak basın açıklaması yapıp konuya müdahale etmesi gerekirdi. Şimdiye kadar oda başkanlarını bir kez olsun toplamamış olan Abdulkadir Teksöz, ben adaylığımı açıkladığım zaman Pazar günü olmasına rağmen tüm oda başkanlarını topladı. Mevzu esnaf olunca kılını kımıldatmayanlar, mevzu makam olunca, koltuk olunca oda başkanlarını topladılar. Benim derdim makam, koltuk değil.

MEVCUT ZİHNİYET BENİM ÖNÜMÜ KESTİ

Ben Yayladağı’na sanayi sitesi yapmak için 350 dönümlük alanda tüm çalışmaları tamamladım. Yakın zamanda belgeleri alarak esnafa hizmet verecek alanın yapımına başlanacak. Seçime kadar belgeler elime geçer. Zamanında mevcut yönetim benim önümü kesti ve bu projeyi engelledi. Ancak inşallah seçimden sonra da olsa bu projeyi hayata geçireceğiz” ifadelerini kullandı. Yalnızca Antakya’nın değil, Hatay’ın esnaf odaları birliğinin adayı olduğunu yineleyen Başkan Alakuş, tüm esnaflardan destek istedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.