enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3608
EURO
34,6619
ALTIN
2.395,18
BIST
10.190,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
24°C
Hatay
24°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Alevlerin katliamı

Alevlerin katliamı
09.11.2022
139
A+
A-

Türkiye güne korkunç bir faciayla uyandı. Bursa’da bir evde çıkan yangında 8’i çocuk 9 kişi hayatını kaybetti. Kahreden olayın yaşandığı bölgeye giden Bursa Valisi Yakup Canbolat, Değirmenönü Mahallesi’nde, kentte geçici koruma kapsamında ikamet eden Suriyeli ailenin kaldığı evde çıkan yangınla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

VALİ CANBOLAT: İÇERİDEKİ TABLO ÜZÜCÜ

Canbolat, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, acı bir olay yaşandığını söyledi. Dört katlı binanın dükkanların üstündeki ilk katında 23.52’de itfaiyeye yangın ihbarının geldiğini belirten Canbolat, şöyle devam etti; “İtfaiye ekiplerimiz hemen bölgeye intikal ediyor ve yangını söndürmeye çalışıyor ama maalesef ki yangın söndürüldükten sonra içerideki tablo üzücü. Bizleri hakikaten üzdü. İçeride 9 ceset var. Bunların 8’i çocuk, biri anne. 8 çocuktan 6’sı buradaki aileye ait, ikisinin ise yeğenleri olduğunu tespit ettik”

Savcıların ve ilgili ekiplerin evde yaptığı incelemelerin ardından anne Amina Eltaha Elmuse (31), çocukları Yasir (1), Ahmed (4), Gerem (6), Merem (9), Ali (10 ) ve Muhammed Aljasem (3) ile evde misafir olarak bulunan yeğenleri Ahmed (10) ve Ali El Cesim’in (11) naaşı cenaze araçlarına taşındı. Cenazeler, otopsi işlemleri için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

3 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Dumandan etkilenen çocuklardan 6’sının babası Hüseyin Aljasem, tedavisinin ardından taburcu edildi. Binanın üst katında yaşayan ve dumandan etkilenen 3 kişinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.