enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Ata sporumuz moral olsun

Ata sporumuz moral olsun
07.09.2023
47
A+
A-

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Dünya Aba Güreşi Federasyonu tarafından yapılacak olan 12. Dünya Aba Güreşi Oyunları, 10 Eylül Pazar günü Antakya EXPO Alanı’nda bulunan Anfi Tiyatro’da saat 18.00’de başlayacak. Şampiyonaya 8 ülkeden 65 sporcu katılacak. Oyunların, 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen şehirlerin başında gelen Hatay halkına moral olması için planlanan bir spor etkinliği olduğuna dikkat çeken 12. Dünya Aba Güreşi Oyunları Genel Koordinatörü ve Dünya Aba Güreşi Federasyonu Kurucu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Öztek, “Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin imkansızlıklar içinde, deprem felaketine uğramış halkımıza moral vermek üzere planlanmış bir spor etkinliği. Misafir olarak gelen kardeş ülkeler bu şampiyonaya aynı bilinçle katılmışlar ve hem yöneticilere, hem sporculara, hem de halkımıza destek vermek, moral vermek ve acımızı paylaşmak üzere davetimize icabet ettiler. İdareci ve hakemlerimiz de uçak ücretlerini kendileri ödeyerek, yalnızca Hatay halkının yanında olmak ve acıları paylaşmak üzere görev aldılar. Kesinlikle harcırah veya yol ücreti almayacak, alsalar bile bunu Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne, depremzedelere kullanılmak üzere bağışlayacaklar” ifadelerini kullandı.

Depremzedelere moral olsun

Sporcuların 1 senedir Aba Güreşi yarışmalarına katılamadıklarını ve müsabakalar için son derece heyecanlı olduklarına dikkat çeken Başkan Öztek, “Yukarıda belirttiğim gibi gelen dost ve kardeş ülke sporcuları bizlere sportif destek ve moral için yarışmalarımıza katılacaklar. Bizim sporcularımıza da çok önemli bir görev düşmektedir. Bu görev; son derece nazik, kibar, saygılı ve sevecen bir şekilde, misafirlerimizi incitmeden yarışmalarıdır. Her yarışmada sportif centilmenliğimizi göstermeli, hakemlere itiraz etmemeli ve herhangi bir taşkınlığa meydan vermemeliler. En ufak taşkınlık sporcunun diskalifiye edilmesine neden olabilir” şeklinde konuştu.

Yarışmalarda repesaj usulünün uygulanacağını da sözlerine ekleyen İbrahim Öztek, “Her sporcuya diploma, şilt, hediye paketi, aba pantolonu, tişört, şapka gibi küçük hatıralar, Hatay dışından gelenlere yolluk ve yevmiye verilecek. Bunun yanı sıra dereceye giren sporculara, birinciye; 2 Cumhuriyet Altını, ikinciye; 1 Cumhuriyet Altını, üçüncülere ise yarımşar Cumhuriyet Altını ile belgeleri verilecek. Takım sıralamasında da kupa verilecek. Özellikle sporcularımızın tutum ve davranışları konusunda teknik sorumlular ve antrenörler tarafından uyarılmalarını ve bu şampiyonanın hassasiyetini hatırlatmalarını rica ederim” cümlelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.