enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
20°C
Hatay
20°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
22°C
Pazartesi Açık
24°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Açık
28°C

BABACAN: GELECEK VİZYONUNDA BİRLEŞTİK

BABACAN: GELECEK VİZYONUNDA BİRLEŞTİK
05.03.2022
39
A+
A-

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, çeşitli programlara katılmak üzere İskenderun’a geldi. İskenderun’daki programı kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Babacan, partilerinin misyon ve vizyonunu anlattı, basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Babacan ayrıca, geçtiğimiz günlerde altı partinin 45 sayfalık bir dokumana imza atmasının Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi.
Düzenlenen basın toplantısına, Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sadullah Ergin, Hatay İl Başkanı Sabit Coşkun, İskenderun İlçe Başkanı Güven Gündüz ve basın mensupları katılım gösterdi.
Yerel basının, yaygın basından daha özgün olduğunu kaydeden Babacan, İskenderun’un pek çok açıdan çok önemli bir şehir olduğunu ifade ederek; “Lojistik, tarım, ihracat, ithalat, üretim, sanayi, hangi açıdan bakarsanız, çok faal, dinamik bir kentimiz. Burada olmak bizim için mutluluk” dedi.
Bugüne kadar görevlendirdikleri 705 ilçe başkanı olduğunu ve yoğun bir şekilde örgütlendiklerini kaydeden Babacan; “Vatandaşlarımızı hem dinlemek ve anlamak, hem de partimizi anlatmak açısından örgütlü yapımız son derece önemli. Aynı zamanda pek çok konuda detaylı eylem planları yapıyoruz. Örneğin ilk eylem planımızı geçen haziran ayında tarım alanında açıkladık. Yaklaşık 56 maddeden oluşan bir eylem planı. Arkasından afet yönetimi, sosyal politikalar eylem planlarımız geldi. Ve daha birçok alanda eylem planlarımız var, hazırlanıyor. Eylem planı seçimlerden sonra ne yapacağımızın detaylı listesi. Her eylem için bir takvim belirliyoruz, kimin, nasıl yapacağını da yazıyoruz. Baya detaylı çalışmalar bunlar. Tüm eylem planlarımız eş zamanlı paralel bir şekilde hazırlanıyor” dedi.
“Altı Parti, Türkiye’de Bir İlke İmza Attık”
Geçtiğimiz günlerde altı parti birlikte imzaladıkları ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ hakkında da konuşan Babacan; “Bizim 2020 Aralık ayında parlamenter sistem çalışmalarımız hazırdı. Geçtiğimiz eylül ayı itibariyle de parlamenter sistem istiyorum diyen partiler çalışmalarını tamamladılar. Tüm çalışmalar, altı partinin oturduğu masaya kondu, bunlar harmanlandı, tek bir çalışma haline getirildi. Geçtiğimiz pazartesi günü de, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem altı partinin mutabık kalmış bir metni ile beraber kamuoyuyla paylaşıldı. Bu yakın siyasi tarihimizde bir ilk. İlk defa altı parti 45 sayfalık bir dokümana, her cümlesine, kelimesine, noktasına, virgülüne kadar altına imza atmış oldu. Bu önemli bir kazanım Türkiye için. Çünkü bu kutuplaştırma, ötekileştirme siyasetinin izlendiği, sürekli düşman üretme gayretinde olan bir yönetimin iş başında olduğu bir ülkede bunun tam zıttı bir uzlaşma zeminin olabileceğini mutabakat kültürünün de olabileceğini ve bunun da somut sonuçlar alabileceğini herkese göstermiş olduk. Parlamenter sistem hedefimizi açıkladık ama ilk seçimden parlamenter sistem uygulanmaya başlayıncaya kadar ki geçiş dönemi nasıl olacak, nasıl bir yol haritası izlenecek bunu da şu anda çalışıyoruz. Bizim arzumuz, seçimlerden önce farklı başlıklarda da neler yapılması gerektiğine ilişkin bir mutabakat arayışı. Biz Deva Partisi olarak detaylı çalışmalar yapıyoruz, eylem planlarını açıklıyoruz. Deva Partisi olarak açıklıyoruz ama kamuoyuna mal oluyor. İsterse hükümet yapılacak işlerden kopya çekip uygulayabilir, memnun oluruz. Keşke iyi şeyler hemen yapılsa” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.