enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3297
EURO
35,0425
ALTIN
2.281,75
BIST
8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
25°C
Hatay
25°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Açık
28°C

“Başarı hikayelerini örnek alacağız”

“Başarı hikayelerini örnek alacağız”
17.07.2018
32
A+
A-

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu; TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri ve TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanlarının katılımları ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a tebrik ziyaretinde bulundu. Bakan Pekcan ziyarette, Kadın girişimcilik vizyonunu başlatması ve 81 ile yaymasından dolayı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na teşekkür etti.​ Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, geçmişte Türkiye’nin gücünün yarısının, kadınların oyun dışı tutularak heba edildiğini belirterek, “Ekonomiye kadın eli değecek. Türkiye’nin zenginleşmesi serüvenine kadınlar şimdi daha fazla destek olacak” dedi. Cumhurbaşkanlığı kabinesinin ülkede güven ve istikrarı kuvvetlendirip 2023 hedeflerine ulaşılmasını sağlayacağına inandığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, TOBB camiasından bir ismin de yer almasından dolayı yeni kabinenin kendileri için önemli olduğunu söyledi. Hisarcıklıoğlu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulunu Bakan Pekcan ile birlikte kurduklarını ve uzun süre beraber çalıştıklarını anlatarak, Kadın Girişimciler Kurulunun kurulduğu dönemde Türkiye’de kadın girişimcilerin tüm girişimciler içindeki oranının yüzde 4,5 olduğunu, bugün bu oranın yüzde 10 seviyesinde bulunduğunu kaydetti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan; ’Teknoloji odaklı projeler üretin”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da konuşmasında, kadın girişimcilere yenilikçi ve teknoloji odaklı projeler üretmeleri çağrısında bulunarak, “Ruhsar Pekcan olarak söz veriyorum, projelerinize Bakanlığımın dışında da uluslararası fonlardan finansman bulacağım. Yeter ki siz yaratıcı, sürdürülebilir, yapıcı, uygulanabilir, istihdam artırıcı projelerle gelin” İfadesini kullandı. Salondaki kadın girişimcileri ayakta alkışlayan ve kendilerine teşekkür eden Pekcan, “81 ilden gelen cesur yürekli kadın girişimci yoldaşlarım, evinize hoş geldiniz. Sizin Bakanlığınız, biz buraya hep beraber geldik, her beraber başarılı projelere imza atacağız. Her zaman, her gün tüm çalışmalarımız, fikirlerimiz beraber olacak. Önerilerinize, sorunlarınıza açık olacağız ama buraya sorun yığmayacaksınız. Sorunlarınızı çözüm önerileriyle beraber getireceksiniz” şeklinde konuştu.

 

 

Yeşim Ugutmen; “Kadınların ekonomiden aldıkları pay arttırılmalı

 

TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen, toplantı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, kadınların ekonomiden aldıkları payın arttırılması gerektiğine vurgu yaparak; “Sayın Pekcan’a yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Sayın Bakanımızın başarı hikayelerinden tüm kadınlarımızın ve kızlarımızın büyük bir gurur duyacağını ve geleceğe bakan vizyonlarında büyük bir farklılık oluşturacağına inanıyoruz. Anadolu’nun dört bir tarafında ülkemiz için emek veren kadınlarımızın artık daha güçlü olacağını umut ve temenni ediyoruz. Hatay Kadın Girişimciler Kurulu olarak, bölgemize değer katacak projelerin hayatı geçirilmesi noktasında da bizler elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.