enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4155
EURO
34,8206
ALTIN
2.430,28
BIST
9.974,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
27°C
Hatay
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Başbakan Tatar’dan Başkan Savaş’a Ziyaret

Başbakan Tatar’dan Başkan Savaş’a Ziyaret
28.10.2019
18
A+
A-

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Başbakanı Ersin Tatar ve beraberindeki heyet , Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti.
“HADO’nun Başarılı Olacağına İnanıyorum”
HADO projesinin Hatay ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için oldukça önemli bir proje olduğunun altını çizen Başbakan Tatar, “ Biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak Türkiye ile her daim kardeşlik, kültürel, ekonomik ve siyasi bağlarımızı güçlendiriyoruz. Ulaşım ve teknoloji ile birlikte daha da yakınlaşmış vaziyetteyiz. Eskiden sadece İstanbul ve Ankara’ya seferler varken şimdi ise Hatay’a bile günde iki üç sefer düzenlenmekte. Öğrencilerin ve iş insanlarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ekonomisine katkısı oldukça fazla. Bizler her türlü ulaşımın, imkânın bağlarımızı ve ekonomik çıkarlarımızı daha da pekiştireceği inancındayız. HADO’nun başarılı olacağına inanıyorum. Uçak seferlerinin daha pahalı olmasından kaynaklı projenin çok yerinde bir uygulama olduğunu düşünüyorum. İnşallah HADO en erken süre içerisinde başlar ve ekonomik bağlarımız güçlenir” dedi.

“İlk Durağımız Gazimagusa Olacak”

HADO projesi ile hem uygun hem de konforlu bir yolculuk yapılacağını ifade eden Başkan Savaş, “Sizleri çok önemli çalışmamız olan HADO projesi ile ziyaret etmiştik. Dar bütçeli işçilerimizin ve öğrencilerimizin deniz otobüsü ile gidip gelmelerinin daha uygun olduğunu düşündük. HADO sadece Hataylı vatandaşlarımızı değil Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan soydaşlarımızı da sevindirecek bir proje. 3 buçuk saat süren deniz otobüsü ile halkımız daha konforlu yolculuk yapabilecekler. Sayın Valimiz ile de kısa bir süre önce bu konu ile alakalı imza attık. HADO’yu bu sene gerçekleştirmek istiyoruz. Ve ilk durağımız Gazimagusa olacak. Daha sonra da Mersin ve Beyrut’a seferler düzenlemeyi planlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

EXPO 2021’in Hatay’a önemli bir ivme kazandıracağını vurgulayan Başkan Savaş, EXPO 2021’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de yer almasını istediğini ve bu durumdan gurur duyacaklarını açıkladı.

Hatay’da olduğundan dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Başbakan Tatar, nazik kabulü ve gösterdiği misafirperverlikten dolayı Başkan Savaş’a teşekkür etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan dolayı onur duyduğunu belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.