enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,2758
EURO
35,0631
ALTIN
2.473,29
BIST
10.509,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Açık
27°C
Hatay
27°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
29°C

Başkan DÖNMEZ: “Dayak yemeye devam etsem de popülist politika yapmayacağım”

Başkan DÖNMEZ: “Dayak yemeye devam etsem de popülist politika yapmayacağım”
02.05.2024
157
A+
A-

İskenderun Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı, Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Gündemdeki 17 maddeden İmar komisyonu ile ilgili olanlar komisyon raporu gelmediği için görüşülmezken, diğer maddeler oy birliği ile kabul edildi.

Gündem dışı konuşmalarda ağırlık, geçtiğimiz günlerde başlayan ve devam etmesi öngörülen işçi çıkartmaları ile ilgili oldu. Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, Nüfusu ve coğrafi konumu ile mukayese edildiğinde, 300-350 işçi ile hizmet verilebilecek İskenderun Belediyesinde 1.502 personelin görev yaptığına dikkat çekerek, “Tepkileri, ağır eleştirileri sineye çekerek, hatta ve hatta siyasi ikbalimi görmezden gelerek, İskenderun Belediyesi bünyesindeki fazla personeli istihdama devam etmeyeceğim. Dayak yemeye devam etsem de, popülist politika yapmayacağım. Belediyemizden her ne sebeple olursa olsun çıkan her kuruşta, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı var. 1 aydır sahadayım ve 150 personel ile şehrimizin sorunlarını bertaraf ediyoruz. Öyleyse; hem hatır gönül ilişkileri ile alınan işçi kardeşlerimizin geleceğini, hem de belediye bütçemizi düşünerek personel sayımızı makul seviyeye çekeceğiz. işten çıkartılan işçi kardeşlerime, kendilerini istihdam edeceğime dair söz verdim. iki gün içerisinde 46 kardeşimizi işe yerleştirdim. Hiç birini açıkta bırakmayacağım. Değerli meclis üyelerimizden ve halkımızdan tek isteğim, İskenderun’umuzun menfaatine olan her konuda bana destek vermeleridir” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.