enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
42,6146
EURO
49,9831
ALTIN
5.800,18
BIST
11.193,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
14°C
Hatay
14°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Parçalı Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
16°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
14°C

Birlik, inanç ve kararlılıkla: Cumhuriyet 102 yaşında!

29.10.2025
15

Hatay, Cumhuriyet’in 102. yıl dönümünde büyük bir coşkuya sahne oldu. Atatürk Anıtı’nda başlayan kutlamalarda Cumhuriyet’in kazanımlarına vurgu yapılırken, Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın sözleri törene damga vurdu. Hatay’da Cumhuriyet’in 102. yılı coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet’in 102. yılı, Hatay’da düzenlenen görkemli törenlerle kutlandı. Hatay Valiliği’nin öncülüğünde organize edilen kutlama programı, Antakya Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Törene; Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Mete, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Veysel Eren, il ve ilçe protokolü, kamu kurumlarının yöneticileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Halkın yoğun ilgisi dikkat çekti. Antakya’da sabahın erken saatlerinden itibaren meydanı dolduran vatandaşlar, Cumhuriyet coşkusunu ellerinde Türk bayraklarıyla yaşadı. Öğrenciler ve gaziler kortejde yer alırken, çocukların ellerindeki Atatürk posterleri dikkat çekti. Kutlamalar boyunca “Yaşasın Cumhuriyet” sloganları yankılandı.
Meydanda kurulan platformda öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları ekipleri yöresel dans gösterileri sundu. Tören alanında Cumhuriyet’in 102 yıllık onurunu anlatan görseller sergilendi. Vali Masatlı: “Cumhuriyet, milletimizin yeniden doğuşudur” Hatay Valisi Mustafa Masatlı, törende yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in anlamı ve önemi üzerine vurgu yaptı. Masatlı, “Cumhuriyet, milletimizin yeniden doğuşunun, kendi kaderini kendi elleriyle şekillendirişinin en somut göstergesidir.” dedi. Vali Masatlı, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Binlerce yıldır bağımsızlık uğruna mücadele eden aziz milletimizin karakterinde var olan özgürlük, millî irade ve toplumsal birlik duygusu, 29 Ekim 1923’te atılan o büyük adımla taçlanmıştır. Bugün bu bilinçle Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumak, hepimizin görevidir.” “Cumhuriyet, ilerlemenin teminatıdır” Vali Masatlı, Anıt Şeref Defteri’ni imzalayarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının mirasını minnetle andı. Deftere yazdığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimiz, köklü devlet geleneğimiz ve sarsılmaz birliğimizle her alanda yükselmeye devam etmektedir. Eğitimden bilime, ekonomiden diplomasiye, adaletten millî savunmaya kadar atılan kararlı adımlar, Cumhuriyet’in özündeki ilerleme ülküsünün günümüzdeki yansımalarıdır.” Masatlı’nın bu sözleri tören alanında büyük alkış aldı. Hatay’da birlik ve dayanışma vurgusu; Törenin ardından protokol üyeleri, gaziler ve vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’nda sergilenen fotoğraf sergisini gezdi. Sergide, Hatay’ın Cumhuriyet tarihi boyunca yaşadığı dönüşümü anlatan kareler yer aldı. Hataylılar, Cumhuriyet’in 102. yılını aynı coşku ve kararlılıkla kutlarken, meydanlardaki birlik ve beraberlik atmosferi Cumhuriyet ruhunun hâlâ ilk günkü gibi güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi. Hatay’da 29 Ekim coşkusu gün boyu sürdü. Antakya Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi törenin ardından, kent genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. Okullarda öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler, halk oyunları ve yürüyüşlerle kutlamalar gün boyu devam etti. Hataylı vatandaşlar, Türk bayraklarıyla süsledikleri caddelerde 29 Ekim coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.