enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Bize bizden başkası dost olmaz dostum

İskenderun’daki Esnaf Oda Başkanları ve Büyük Çarşı esnafı, yapılan konteyner çarşıda açıklamalarda bulunarak, İskenderun halkını buradaki dükkânlardan alışveriş yapmaya davet etti.

Bize bizden başkası dost olmaz dostum
06.10.2023
49
A+
A-

Hatay Esnaf Odaları Birliği (HESOB) Başkan Vekili Erol Akın, esnaf oda başkanları ve büyük çarşı esnafları, hep birlikte basın toplantısı yaparak, bölge halkını yapılan yeni çarşıdan alışveriş yapmaya davet ettiler.

Böyle bir çarşıyı bölgeye kazandıran yetkililere teşekkür eden Birlik Başkan Vekili Akın, uzun zamandır konteynerde hizmet vermeye başlayan esnafların henüz bir siftah yapamadıklarını da sözlerine ekledi.

Siftah yok!

Bölge halkını Büyük Çarşıya davet eden Akın; “Bilindiği üzere 6 Şubat’ta yaşanan büyük felakette kentimizde bulunan Büyük Çarşı İşhanı yerle bir olmuştu. Enkazın kaldırılmasının ardından aynı yere Savunma ve Teknoloji Bakanlığı ile Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından konteynerlerden oluşan yeni bir çarşı yapıldı. 98 esnaf ile 10 esnaf odasının konteynerda hizmet verdiği çarşı, bulunduğu bölgeye de canlılık getirdi. Devletimizin, AFAD’ın ve yetkililerimizin destekleriyle buraya yapılmış olan konteyner çarşıda, gezip alışveriş yapmak için halkımızın davet ediyoruz. Esnaf arkadaşlarımızın hiçbir tanesi şu ana kadar daha siftah etmiş değil. Ajitasyon yapmak için bu şekilde konuşmak istemiyoruz ama bu esnaf arkadaşlarımızın dükkânları, eşyaları gitti. Şu an dükkânlarına koydukları mallarını kredilerle aldılar, kredi borçlarını ödeyemeyecek durumdalar. Halkımızın alışveriş yapacakları mağazalar vardır ama biz şunu talep ediyoruz. Lütfen buralara da uğrasınlar, belki bir iki kalem de burada alışveriş yapacakları yerler vardır. Bu insanlara hem 3-5 kuruş gibi menfaat ayrıca da buradaki esnafa moral motivasyon sağlamış olurlar. Özellikle bunu rica ediyoruz. Kendi başımıza çaresizken uğraşıp mücadele ederken kurum ve kuruluşlardan büyük destek gördük, hepsinden Allah razı olsun. Esnaflarımız adına maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürler” diye konuştu.

Çaresiziz

Çarşıya yapılan pergüleler için Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ve Tosyalı Ailesine de ayrıca teşekkür eden Başkan Vekili Akın; “Sorunlarımız elbette ki var. Yağmur yağdığı zaman oluklarımız olmadığından dolayı su altında kalıyor buralar. Dükkânlarımızın içerisine su giriyor, olukları yaptırmamız gerekir. Şu an hiçbirimizin maddi durumu buna müsait değil. AFAD’dan, yetkililerden rica edeceğiz, Kaymakam bey’e belediye başkanımıza durumu izah edeceğiz, biz de çaresiziz. İnşallah yardım elini uzatırlar, burayı işlevsel hale getirebiliriz. Biz devletimizin bize verdiği katkılardan dolayı ümitlendik. Esnaflarımız bu kadar ümitsizliğe rağmen ayakta durmanın mücadelesini verdiler. Herkesin bir hikayesi var, buradaki arkadaşlarımızın hangi şartlarda buraya eşyalarını koyduklarını bir dinleseniz içler acısı. Burada ayrıca aydınlatma sorunu yaşıyoruz, zifiri karanlık oluyor akşam, güvenlik sorunu var. Emniyet Müdürümüzün de hassasiyet gösterdiğini biliyorum. TEDAŞ yetkililerinden bir an evvel buranın aydınlatmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

Eski itfaiye alanında bitpazarı esnafı için ve eski lunapark alanında 120 dükkânlık yapılmaya başlanan çarşıların da ümit verici olduğunu kaydeden Akın, bunların esnafların derdine çare olacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.