enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
28°C
Hatay
28°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Buruk Hıdrellez

Buruk Hıdrellez
06.05.2023
102
A+
A-

Her yıl 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece kutlanan Hıdırellez’de tüm inanç ve kültürleri buluşturan İskenderun Aziz Corç Kilisesi, depremden gördüğü hasar nedeniyle bu yıl kapılarını açamadı. İskenderun’da bulunan tarihi Aziz Corç (Mar Circos) Kilisesi, her yıl Hıdırellez’de dileklerin ve arzuların ortak mekânı olurdu. Yaşanan deprem felaketinde hasar gören kilisede bu yıl Hıdırellez kutlamaları yapılamadı.

Depremde zarar gören Kiliseye, can güvenliği nedeniyle kimse alınmazken, kapıya; “Kilisemiz depremde zarar gördüğünden 5 Mayıs tarihinde geleneksel Hıdrellez Etkinlikleri yapılamayacaktır” yazıldı.

İskenderun Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur, deprem felaketinde kiliselerinin zarar gördüğünü ifade ederek; “Her yıl geleneksel olarak Hıdırellez etkinlikleri yapılan Aziz Corç kilisemizde maalesef doğu ve batı duvarları tamamen ayrışmış vaziyette. Açıkçası biz burada çok az sayıda cemaat üyemizle ibadet yapıyoruz ama bildiğiniz gibi Hıdırellez günlerinde burası binlerce kişinin uğrak yeri oluyor. Biz yönetim kurulu olarak böyle bir riske girmemek için karar aldık. Kilise içerisinde ve bahçesinde bu seneye mahsus olmak üzere Hıdırellez etkinlikleri yapılmaması gerektiğini uygun gördük. Bu kararı özellikle insanlarımızın güvenliği açısından aldık. Hıdırellez hepimizin birlikte kutladığı en müstesna günlerden biridir. Mutlulukların, sevginin, kardeşliğin, yeşermek üzere dua edildiği bir gün. Bildiğiniz gibi deprem felaketinde on binlerce insanımızı kaybettik, birçok insanımız acılar çekti. Ben burada böyle kutsal, mübarek günde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza yüce Rabbim’den rahmet diliyorum. Bir an önce devletimizin, yaşadığımızın bu güzide topraklarda sıkıntı çeken insanlarımızın sıkıntılarını gidereceğine inanıyorum. İnşallah gelecek yıl ibadet yerlerimiz restore edilmiş olur ve huzur içerisinde yine yaşantımıza devam ederiz” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.