enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4468
EURO
34,7861
ALTIN
2.441,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
30°C
Hatay
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Çok Bulutlu
23°C

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası
01.10.2018
28
A+
A-

Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Hatay’da Anadolu’nun ilk camisi olarak bilinen Habib-i Neccar Camisi’nde etkinlik düzenlendi.

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, cami avlusunda gerçekleşen etkinlikte yaptığı konuşmada haftanın ülkeye birlik, beraberlik ve hayırlar getirmesini diledi.Ülkede çok güzel camiler yapıldığını ve tarihi camilerin tadilat ve tamirattan geçtiğini ifade eden Kavillioğlu, şöyle devam etti:”Vakfılar bölge müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. İlimizde ne kadar cami varsa onlara el attılar, devletimizin imkanı nispetinde onları tamir ve tadilatına devam ediyorlar. İnşallah bundan sonrada devam ederler. Bizlerde Hatay’da bin 68 cami, 600 Kuran Kursu, 2 bin 500 personelle kendilerine ve bu hizmetlere emek veren herkese dua ederiz. Diyanet İşleri Başkanlığımız 1986 yılından bu yana Ekim ayının ilk haftasını Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutluyor. 2011 yılından itibarende her sene bu haftada bir tema belirledi. Bu yıl da ‘Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler’ teması olarak belirlendi. Allah’ın dinine hizmet edersek inanıyor ve iman ediyoruz ki bunun karşılığını dünyada da ahirette de görürüz. Kur’ana yakın olanlar, dine hizmet edenler Allah’a yakın olanlardır. Rabbim bizleri bunlardan eylesin.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.