enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3939
EURO
34,8222
ALTIN
2.402,78
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
24°C
Hatay
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
24°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Camilerimizi birlikte onaralım

İskenderun İlçe Müftüsü Ramazan Avcı, tarihi Kaptan Paşa Camisi’nin yıkılan minaresinin ihaleye çıkartıldığını ve yeniden yapılacağını belirtti.

Camilerimizi birlikte onaralım
22.08.2023
89
A+
A-

Depremlerde Hatay’ın İskenderun ilçesinde 127 camiden 3’ü yıkıldı, 15’i ağır, 9’u orta, 55’i ise az hasar gördü. Deprem felaketinden sonra tadilatı tamamlanan az hasarlı camiler, ibadete açıldı.

İskenderun İlçe Müftüsü Ramazan Avcı, tarihi Kaptan Paşa Camisi’nin yıkılan minaresinin ihaleye çıkartıldığını ve yeniden yapılacağını belirtti. Avcı, az hasarlı 55 caminin devlet-vatandaş iş birliğiyle tadilatının yapıldığını belirterek, “İlçemizde hasarsız camiler ve az hasarlı camilerde eksiklikler tamamlandı. Bu camilerde sorunsuz ibadet yapılmaktadır. İlçedeki tarihi Kaptan Paşa Camisi’nin de sadece minaresi yıkılmıştı. Bu camimizin mülkiyeti, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait. Minare, ihaleye çıkartıldı. En kısa sürede yapımının tamamlanıp, halkın hizmetine sunulacaktır” dedi.

Avcı, yıkılan bir caminin yeniden yapılması için Ankaralı bir hayırsever ile protokol imzaladıklarını, camilerin yapım ve onarımına katkıda bulunmak isteyenlerin desteğini beklediklerini de belirtti. Avcı, ilçedeki 50 Kur’an kursu binasının 3’nün yıkıldığını, 3’ünün ağır, 3’ünün orta, 31’nin ise az hasar gördüğünü, binalarda tadilat çalışmalarına devam edildiğini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.