enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4563
EURO
34,8765
ALTIN
2.433,76
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Yağmurlu
26°C
Hatay
26°C
Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
22°C

CHP vergisiz mazot vaadinde bulundu

CHP vergisiz mazot vaadinde bulundu
04.07.2022
29
A+
A-

CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığı tarafından hazırlanan Haftalık Bilgilendirme Raporu’nda partinin çiftçiye vadettiği sözlere yer verilerek şöyle denildi:

VERGİSİZ AKARYAKIT: CHP olarak bizim önerimiz çitçimiz için mazotta KDV ve ÖTV’yi sıfırlamak. Avrupa ülkelerinde örneklerine rastladığımız çiftçiye ve bazı sektörlere uygulanan vergisiz ya da düşük vergili akaryakıt uygulamalarının bir benzeri ülkemizde de hayata geçirilecek.

ÖTV VE KDV SIFIRLANACAK: Tarım ve hayvancılıkta yani çiftçiye, besiciye, süt üreticisine, balıkçıya mazot vergisiz olacak. Mazot, kırmızı marker ile boyanacak. Bu tür mazotu başka bir sektör ya da vatandaş kullanamayacak. Traktörün, biçerdöverin vb. tarımsal araçların depolarındaki mazot Kırmızı Mazot olacak. Kırmızı mazotta KDV ve ÖTV olmayacak.

TAŞIMACILIK SEKTÖRÜ: Kontak kapatma noktasına gelen şoför esnafına nefes aldıracağız. Şehirlerarası ve şehir içi insan ve yük taşımacılığı yapan, gelirlerini taşımacılık yaparak elde eden şoför esnafına mazot vergisinde indirim yapılacak. Mazot, mavi marker ile boyanacak. Kamyoncu esnafı, minİbüs esnafı, taksi esnafı ve şehirlerarası ve şehir içi yük ve yolcu taşıyan esnafın kullandığı mazot Mavi Mazot olacak. Mavi mazotta ÖTV sıfırlanacak. Belediyelerin toplu taşıma amacıyla kullandığı mazot da, mavi mazot olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.