enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Az Bulutlu
29°C
Hatay
29°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Çocuğun ısırdığı kobra öldü

Çocuğun ısırdığı kobra öldü
05.11.2022
277
A+
A-

Hindistan’da Chhatisgarh bölgesinde evinin bahçesinde oynayan 8 yaşındaki bir çocuk, kendisini ısıran kobraya aynı şekilde karşılık vererek öldürdü.

Chhatisgarh’da evinin arka bahçesinde oynayan 8 yaşındaki Deepak isimli çocuk, yetişkin bir kobranın saldırısına uğradı. Kobra, Deepak’ın kolunu sardıktan sonra ısırdı.  Acı içinde kalan çocuk, yılandan kurtulmayı başaramayınca karşı atak yapmaya karar verdi ve kobrayı ısırdı.

Kobra ölürken, şans eseri ısırdığı çocuğa zehrini geçmedi ve Deepak hayatta kaldı. New Indian Express’e bir röportaj veren çocuk, “Kurtulmak için kobrayı savursam da kurtulamayınca onu iki kez sertçe ısırdım. Her şey bir anda oldu” dedi. Deepak’ın ebeveynleri olayın ardından çocuklarını bölgedeki bir sağlık merkezine götürdü.

Yapılan incelemelerde Deepak’ın yarasının bir ‘kuru ısırık’ olduğu, zehrin vücuduna girmediği tespit edildi. 8 yaşındaki çocukta herhangi bir sempton görülmedi. ‘Kuru ısırık’ genellikle yetişkin kobralar tarafından kullanılıyor. Zehirli yılanlar, avını öldürmek istediklerinde ya da tehlikede olduklarında ölümcül bir zehir salgılarken, rakibini sadece uyarmak istediğinde ‘kuru ısırık’ kullanmayı tercih ediyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.