enflasyonemeklilikötvdövizhatayantakyaiskenderun
DOLAR
32,3841
EURO
34,6080
ALTIN
2.390,84
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Hatay
Hafif Yağmurlu
26°C
Hatay
26°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Yağmurlu
20°C

Deprem korkularını ata binerek yendiler

 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen çocuklar, Kapadokya bölgesinde bulunan atlara binerek deprem stresini atıyorlar.

Deprem korkularını ata binerek yendiler
26.06.2023
12
A+
A-

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen çocuklar, Kapadokya bölgesinde bulunan atlara binerek deprem stresini atıyorlar.

Kapadokya Engelli Yaşam Derneği’nin düzenlediği etkinliklere katılmak için deprem bölgesi Hatay’dan Kapadokya bölgesine gelen depremzede çocuklar, yaşadıkları deprem korkusunu ata binerek atmaya çalışıyor. Gönüllü eğitmenler eşliğinde önce atlar hakkında bilgi alan çocuklar, daha sonra atlara ata binerek korkularını yenmeye çalışıyor. Gönüllü eğitmen Merve Tekin; “Çocuklarımızı Kapadokya’da ağırlamamızın çok büyük etkisi oldu. Bu bölgede daha önce hiç deneyimlemedikleri çok değişik mekanlar var. Çocuklar ilk başta içeri girme konusunda çok tedirgin oldular. Çocuklar ve anneleri ile birlikte bu çalışmayı yaptık. İlk gün tedirgin olan çocuklar, ikinci gün tek başlarına gitmeyi istediler. Doğa ile birlikte olan yaşam alanları çocuklar üzerinde pozitif etkisi oluyor. Kapadokya’da bu alanlardan birisi. Kapadokya’nın çocuklar üzerinde iyileştirici etkisi olduğunu gözlemliyoruz. Bu gözlemimizi de depremden etkilenen çocuklarımız ile paylaşmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Hatay’dan gelen depremzede Seher Nuraydın Koçak’da yaptığı açıklamada “Çocuklarımız biraz daha cesaretlendi. Çocuklarımızın bunu aşması bizi mutlu etti” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.